Görüş Bildir
Haberler
Formula 1 Almanya GP'de Zafere Rosberg Ulaştı

Formula 1 Almanya GP'de Zafere Rosberg Ulaştı

Fatih UZUN
20.07.2014 - 17:15

Formula 1′de Mercedes fırtınası sürüyor. Nico Rosberg, evinde rahat bir birincilik alırken bir diğer Mercedes pilotu Lewis Hamilton’a direnen Valteri Bottas ikinci, İngiliz pilot üçüncü oldu.

Çarpışma ve kazalarla geçen Almanya GP, büyük çekişmeye sahne olurken henüz ilk virajda Massa, virajın içine girince yandan giren Grosjean Massa’nın aracını tepetaklak devirdi. Massa kazayı yara almadan kurtuldu.

Bir önceki yarıştaki şanssızlıklarının ardından geçtiğimiz hafta evlenen Alman pilot Nico Rosberg, baştan sona önde götürdüğü yarışı rahat bir şekilde birincilikle tamamladı ve evindeki yarıştan mutlu ayrıldı, Hamilton’la genel klasmandaki puan farkını 14′e çıkardı.

Sıralama turlarındaki kazası sonrası yarışa 20. sıradan başlayan ve rakiplerini geçerek 3.’lüğe kadar yükselen Lewis Hamilton, 2. sıradaki Valteri Bottas’ı son turlarda zorlasa da düzlüklerdeki hızıyla öne çıkan Williams motorunu geçemedi podyumun son basamağında kaldı.

Hamilton da geçişleri sırasında ufak tefek temaslar yaşarken yarışı kırık kanatla tamamladı.

Öte yandan yarışın ortalarında Raikkonen – Alonso – Vettel çekişmesinde Raikkonen bir virajda iki ismin arasında kalıp bu iki araca temas ederken ön kanadı kırıldı, yarışta geriye düştü. 

Zete

Kaynak: http://zete.com/formula-1-almanya-gpd...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarış sonrası klasman şöyle oluştu:

Yarış sonrası klasman şöyle oluştu:

Massa’nın kazası (REUTERS)

Massa’nın kazası (REUTERS)
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0