Görüş Bildir
Haberler
Film Olsa Abartmışlar Diyeceğiniz Akılalmaz Hikayesiyle Ukraynalı "Köpek Kız"

Film Olsa Abartmışlar Diyeceğiniz Akılalmaz Hikayesiyle Ukraynalı "Köpek Kız"

sahte siyah
16.09.2015 - 11:22

Oxana Malaya 1983'te Ukrayna'da kırsal bir bölgede huzursuzluğun had safhada olduğu bir köy evinde dünyaya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komşularının anlattıklarına göre anne babası, alkolik, sürekli kavga eden bir çiftti. Baba sürekli sarhoş olduğundan anne ise erkek çocuk istediğinde onu görmezden geliyordu.

1986'da ailesi tarafından dışarıda bırakıldığında henüz üç yaşındaydı. Unutuldu mu terk edildi mi bir kesinliğe kavuşmasa da tek gerçek bebek yaşta sokakta kaldığıydı.

Kapı dışında kalan çocuk tamamen içgüdüleriyle emekleyerek evlerinin yakınındaki küçük bir köpek kulübesine sığındı.

Köpeklerin korumaya aldığı çocuk onların vücut sıcaklığıyla ısınıp, getirdikleri çiğ etleri yiyerek hayatta kaldı. Büyüdükçe köpekleri taklit etmeye başlamıştı. Ona düşen görev yavruları korumak ve onlarla oyun oynamaktı.

Yakınlarda oturan bir kadının ihbarıyla polisler tarafından bulunduğunda 5 yıldır köpeklerle yaşıyordu ve tamamen vahşiydi. Ailesi ise dağılmış ve bölgeyi çoktan terk etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya tarihinde hayvanlar tarafından yetiştirilmiş bilinen 100 kadar vahşi çocuk örneğinin sonuncusu olarak tüm dünyada büyük ses getirdi.

Basının ilgisinden kaçırılarak eğitilmek amacıyla bir yetimhaneye yerleştirildi ama ısrarla konuşmuyor havlıyor, dik durmuyor elleri ve dizleri üzerinde köpek gibi duruyor, yatakta değil yerde yatıyor, verilen yemekleri yemiyordu.

Yıllarca eğitilmesine rağmen 5 yaşından sonra konuşma yeteneğinin gelişmesi oldukça zorlaştığından konuşması 30'lu yaşlarına geldiğinde bile 6 yaşında bir çocuğun seviyesinde kalacaktı.

Konuşması çok ilerlemese de insanlarla birlikte yaşamaya alıştı ama hala sinirlenince ya da üzgün olduğunda ormana gidip hayvanlarla sakinleşiyor.

Şuanda ineklerini sağmakta yardım ettiği bir hayır kurumunun çiftliğinde doğayla iç içe huzurlu bir hayat sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisine hediye edilen bakmakla sorumlu olduğu iki köpeği var. Köpeklerle nasıl bu kadar iyi anlaştığı sorulduğunda "Onlarla göz göze gelmemiz yetiyor." diyor.

Geçtiğimiz yıllarda küçük yaşta ayrıldığı abileriyle tanışma fırsatını bulmuş. Evli olan abisinin çocuğuyla yaptığı ziyaretlerde yeğeniyle oynadığı dakikalar en mutlu olduğu anlar oluyor.

Abisinin söz dinlememesinden şikayet ettiği Oxana "Benim bir karakterim var." diyerek cevap veriyor. En büyük isteğinin ise bir gün annesiyle tanışabilmek olduğunu söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
128
36
17
12
5
4