Görüş Bildir
Haberler
Film Keyfine Devam! Sevdiğin Filmi Seç, Benzer Tarzdaki Öneriler Gelsin!

etiket Film Keyfine Devam! Sevdiğin Filmi Seç, Benzer Tarzdaki Öneriler Gelsin!

Bir filmi sevdiğimizde o filme benzer bir film izleme arayışında oluyoruz, bu durumu biz de yakından bildiğimiz için farklı tarzlardaki pek çok kaliteli yapımı topladık ve onlara benzeyen filmleri bir arada buluşturduk.

E bundan sonrası size kalıyor; sevdiğiniz filme tıklayın, o tarzdaki film önerileri gelsin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdiden iyi seyirler...

Otel Ruanda (2004) Hotel Rwanda

Otel Ruanda (2004) Hotel Rwanda

Kaosun Rwanda’nın günlük yaşamının başrollerinden birini oynadığı günlerde, Paul Rusesabagine, Kigali’de oldukça pahalı bir otel yönetmektedir. Onun için ırk kategorize edilmesi gereken bir insan özelliği değildir. Bir Tutsi olan Tatiana ile mutlu bir evlilikleri vardır. Tutsi isyankarlarının öldürülmesiyle biten barış süreci sonucunda katliama başlayan Hutu milisleri, şehri bir kan gölüne dönüştürmektedirler. Paul, hem kendi ailesini hem de masum insanları korumak üzere bir şeyler yapmak zorundadır.

http://www.imdb.com/title/tt0395169/

Yaşam ve Ölüm Kenti (2009) Nanjing! Nanjing!

Yaşam ve Ölüm Kenti (2009) Nanjing! Nanjing!

Film, 1937-38 yıllarında Japonların, Çin'in başkenti Nanjing'i işgalini, ve Çinlilere yaptığı katliamı anlatıyor. Japon-Çin savaşı esnasında vuku bulan tecavüz olayları ve işlenen katliamların oluşturduğu çarpıcı bir hikaye.

http://www.imdb.com/title/tt1124052/

Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pyjama

Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pyjama

2. Dünya Savaşı’nın kara günlerinde, arkadaş olmaya çalışan iki çocuğun hikayesi. 8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir.

Bruno'nun yaşadığı yer, 1.5 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yok etme kampının bitişiğindedir. Oğlunun tellerin ardında yaşananlarla ilgili gerçeği öğreneceğinden kaygılanan Bruno'nun annesiyse oğlunu bu arkadaşlıktan korumaya çalışır.

http://www.imdb.com/title/tt0914798/

Kara Kitap (2006) Zwartboek

Kara Kitap (2006) Zwartboek

Yahudiler için Almanya’da yaşamanın kabusa eş değer olduğu yıllarda Yahudi şarkıcı Rachel Steinn, bu korkunç baskıdan kurtulabilmek için ülkeyi terk etmeye karar verir. Fakat ne yazık ki, Hollanda’ya gitmek için kaçak olarak bindiği bot, Almanlar tarafından durdurulacaktır. 

Bottaki herkesin öldürülmesine rağmen Rachel, şans eseri kurtulur. Ülkeyi terk edemeyen Rachel için yapacak tek bir şey kalmıştır: direnişçilere katılmak! Ellis de Vries adı ile direniş gruplarının önemli isimlerinden biri haline gelecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0389557/

Küçük Kadınlar (1994) Little Women

Küçük Kadınlar (1994) Little Women

March ailesinin babası, Amerikan Sivil Savaşı'nda Kuzey Eyaletleri için savaşa katılırken, karısı bu zor günlerde evde kalıp çocuklarının bakımını üstlenmek zorundadır. Evin en büyük kızı Meg, şaaşalı balo için hazırlıklarını yaparken kız kardeşi Jo tanınmış bir yazar olmanın hayallerini kurmaktadır. Çekingen bir çocuk olan Betty'nin ise piyano takıntısı vardır ve zamanının önemli bir kısmını, zengin birini bulup evlenme hayali kuran kardeşi Amy ile kavga etmektir. Birbirlerine sıkı bağlarla bağlı bu ailenin kaderinde ise kaçınılmaz olaylar ve küçük trajediler bulunmaktadır. Hepsi birer birer gerçekleşmeye başladığında ise birbirlerine destek olmak tek çıkış yolları olacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0110367/

Sonsuza Dek (1998) EverAfter

Sonsuza Dek (1998) EverAfter

Modern bir Sindrella hikayesi olarak sunulan filmde Danielle'in babası zamansız bir şekilde ölür. Böylece Danielle kötü üvey annesi ve üvey kız kardeşleriyle yaşamak zorunda kalır. Bu insanlar tarafından devamlı hor görülen Danielle bir gün rastlantısal bir şekilde Prens Henry ile tanışır. Prense aşık olan Danielle'in karşısına üvey kız kardeşi Marguerite çıkar. İşte tam o sırada dünyanın en büyük dahilerinden biri olan bir adam Danielle'e yardım eder? Bu dahi Leonardo Da Vinci'nin ta kendisidir...

http://www.imdb.com/title/tt0120631/

Aşk ve Yaşam (1995) Sense and Sensibility

Aşk ve Yaşam (1995) Sense and Sensibility

Mr. Dashwood öldüğünde geride kalan eşi ve Elinor, Marianne ve Margaret isimli üç kızı, kendilerine kalan mirasla yıkıma uğrar. Mr. Dashwood, dönemin yasaları gereğince, tüm mirasını eski evliliğinden olan oğlu John'a bırakmak zorunda kalmıştır. John, açgözlü ve kibirli karısı Fanny'i de yanına alıp babasından miras kalan ve üvey ailesinin yaşadığı bu eve taşınır. Maddi olarak büyük sıkıntılar yaşayan genç kızlar ve annesi, zamanla sınıfsal farklılıkların da zorluklarıyla karşılaşırken iki kız kardeşin aşk hayatı işleri iyice zora sokar. 

http://www.imdb.com/title/tt0114388/

Aşkın Kitabı (2007) Becoming Jane

Aşkın Kitabı (2007) Becoming Jane

Beyaz dizi serilerinin unutulmaz yazarı Jane Austen'in, gençliğinin ilk baharının hikayesi... Zengin bir erkek ile bir evlilik yapmayı kariyeri için hayati bir mesele olarak gören Austen, fakir bir ailede yetişmiş olmasına rağmen yazarlık konusunda fark edilmesini sağlayacak denli etkili yeteneklere sahiptir. Fakat bu yeteneklerin bir kadın olarak toplumda hiçbir değeri olmadığı düşüncesi dayatılmaktadır. Her şeye rağmen, kendini gösterebileceği tek yolun zengin Wisley ile evlenmesi olduğu düşüncesine karşı çıkmak ister. Ailesinin tüm baskılarına direnen Jane, yetenekli genç avukat Tom Lefroy ile tanışacak ve bu kendine güvenli genç adamla birbirlerine olan aşkları, sahip oldukları her şeyi bir kenara iterek yeni bir hayata başlamaları için büyük bir cesaret verecektir. 

http://www.imdb.com/title/tt0416508/

Zamanda Aşk (2013) About Time

Zamanda Aşk (2013)  About Time

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder. 

http://www.imdb.com/title/tt2194499

Suç Zamanı (2007) Los cronocrímenes

Suç Zamanı (2007)  Los cronocrímenes

Hector karısıyla birlikte yeni evlerine taşındığı gün inanılmaz bir olay yaşar. Elinde dürbünü çevreyi gözetlerken ormanda çıplak bir kadın görür, çaktırmadan yanına gider fakat bu esnada gizemli bir adam tarafından bıçaklanır. Aynı adamdan kaçarken garip bir mekana ve mekanda yer alan bir aletin içine sığınır. Fakat bu kaçış onun zamanda geriye gitmesine neden olacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0480669

12 Maymun (1995) Twelve Monkeys

12 Maymun (1995)  Twelve Monkeys

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur. 

http://www.imdb.com/title/tt0114746

Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

Filmde, akşamları bir barda pineklemeyi alışkanlık haline getirmiş üç kafadar, hiç beklemedikleri şekilde bir zaman yolculuğu macerasının ortasında buluyor kendini. Son yıllarda konu ile ilgili yazılmış en eğlenceli senaryoyu kaleme alan Jamie Mathieson'ı Being Human'ın senaristlerinden biri olarak da tanıyoruz. 

http://www.imdb.com/title/tt0910554

Güneş İmparatorluğu (1987) Empire of the Sun

Güneş İmparatorluğu (1987) Empire of the Sun

Jim Graham, ailesiyle birlikte Şanghay’da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı’nın bütün dünyayı saran ateşinden Şanghay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir. 

İşgal sonucu değişen bütün hayatlar gibi, Jim ve ailesi için de her şey altüst olur. Anne ve babasından koparılarak Japonya’daki bir toplama kampına götürülen Jim, sahip olduğu müthiş hayal gücüyle yaşadığı korkunç ortamı, bir maceranın parçası haline getirmeye çalışır ama koşulların sertliği, Jim’in hayal gücünün bile başa çıkamayacağı kadar keskindir.

http://www.imdb.com/title/tt0092965/

Iwo Jima'dan Mektuplar (2006) Letters from Iwo Jima

Iwo Jima'dan Mektuplar (2006) Letters from Iwo Jima

İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarında Amerikan askerlerinin Japonların elindeki Iwo Jima Adası’na yaptıkları kanlı çıkarma üzerine odaklanan film, yaşananlara kaybeden tarafından bakıyor. 

Yıllar sonra adanın ıssız topraklarında bulunan mektuplarla ortaya çıkan gerçekler, mağlubiyetin kaçınılmaz olduğu bir ortamda Japon askerlerinin nasıl kırk günlük bir direniş gösterebildiklerini ortaya koyar. 

http://www.imdb.com/title/tt0498380/

Kardeşler Savaşı (2004) Taegukgi hwinalrimyeo

Kardeşler Savaşı (2004) Taegukgi hwinalrimyeo

Kore Savaşı'ndan yıllar sonra, savaş alanda yapılan bir kazı Jin Tae Lee’yi geçmişe götürür. Kazıdan çıkan bazı eşyalarla savaş sırasında kaybolan ağabeyinden bir ize ulaşabileceğini uman Jin Tae sayesinde 1950-53 yıllarında iki ülke arasında patlak veren savaşa tanık oluruz. 

Savaş çıkmadan önce üniversite öğrencisi olan Jin Tae Lee, ağabeyi ile ayakkabı tamirciliği yapmaktadır. Annesi ve ağabeyinin nişanlısı ile kurdukları mutlu ve sıradan bir yaşamları vardır. Ağabeyi bir yandan annesine ve kardeşine bakarken, diğer yandan da evlilik hazırlıkları yapmaktadır. Her şey normal giderken Kuzey Kore ve Güney Kore arasında savaş çanları çalar. Aile göç etmek durumunda kalır fakat iki kardeş yolculukları esnasında askere alınırlar. Ağabey Jin Seok’un hayattaki tek bir amacı artık savaştan sağ salim ve zaferle çıkarak ailesinin yanına dönmektir...

http://www.imdb.com/title/tt0386064/

Kapıdaki Düşman (2001) Enemy at the Gate

Kapıdaki Düşman (2001) Enemy at the Gate

Stalingrad, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı dehşetiyle kuşatılmıştır. Savaşın acılarıyla yoğrulup ölmekte olan bir mezarlık haline gelen şehrin sokaklarında ölüm dolaşmaktadır. İki karşı safta olan iki keskin nişancı, savaşın ortasında kendi kişisel ego savaşlarına başlamanın eşiğindedirler. Rus keskin nişancı, savaştaki müthiş atılımları sayesinde artık kahraman olarak anılmaktadır. Stalingrad, kan içerisinde boğulurken karşı karşıya gelen iki amansız savaşçı, savaşa kendi açılarından bakmaya başlayacaklardır.

http://www.imdb.com/title/tt0215750/

Sevgili Öğretmenim (1967) To Sir, with Love

Sevgili Öğretmenim (1967) To Sir, with Love

Asıl mesleği olan mühendislikle ilgili bir iş bulamayan Mark Thackeray mecburiyet karşısında Londra'nın kenar mahallelerinden birindeki bir lisede öğretmen olarak işe başlar. Bu genç, deneyimsiz üstelik de siyahi olan yeni öğretmenle, her biri başka okullardan kovularak buraya gelmiş disiplinsiz öğrenciler arasında beklenen sürtüşme başlar. İdealist öğretmen Thackeray zor yolu seçererek, çekip gitmek yerine öğrencilerin sorunlarına eğilerek onlarla arkadaş olmayı dener. Bu mücadelesinde meslektaşlarından Gillian Blanchard onu yalnız bırakmaz.

http://www.imdb.com/title/tt0062376/

Koro (2004) Les choristes

Koro (2004) Les choristes

Fond de l’Etang, Fransa’da bir sayfiyede sorunlu erkek çocukları için eğitim veren bir yatılı okuldur. 20. yüzyılın ortalarında, egoist, disiplin delisi bir müdür olan M. Rachin tarafından yönetilmektedir. Felsefesi aksiyon-reaksiyon şeklindedir. Ancak onun sistemi asi yaradılışlı çocuklar üzerinde hiçbir işe yaramamakla beraber ters tepkiye neden olmaktadır. Bir gün okula M.Clement Mathiue adında yeni bir eğitmen gelir. Orta yaşlardaki bu adam hayatı boyunca birçok şey için çabalayıp hayattaki yerini bulmaya çalışmış biridir. Her ne kadar çocukları ziyadesi ile haylaz bulsa da M. Rachin’in fikirlerine inanmaz. Tek çare en iyi bildiği aracı kullanmaktır. Müzik her derde deva olabilecek evrensel bir güçtür nihayetinde. Okul dahilinde kurduğu koro ile herkesin hayata bambaşka bir pencereden bakmasını sağlayacaktır. 

http://www.imdb.com/title/tt0372824/

Kopma (2011) Detachment

Kopma (2011) Detachment

Henry Barthes, öğrencileriyle birebir ilişkiler kurabilen, oldukça yetenekli bir eğitimcidir; fakat bu yeteneğini arka plana atarak, geçici öğretmenlik yapmaktadır. Okula kadrolu öğretmen gelinceye kadar yedek öğretmenlik yapan Henry, hiçbir okulda öğrencilerle ya da iş arkadaşlarıyla duygusal bağ kuracak kadar uzun süreli kalamaz. Görevlendirildiği son devlet okulunda ise öğrencilerin ve hatta öğretmenlerin de bir şekilde içlerine kapanık olduğunu, karamsar tavırlar sergilediğini fark eder. Öğrencilerle ummadığı bir bağ yakalayan Henry, okuldan kaçan bir öğrenciyi de sokaklardan ailesine geri dönmesini sağlar. Umutsuzluk açısından hayatta yalnız değildir ama bu karamsar dünyada hala sevilebilecek şeyler de vardır... 

http://www.imdb.com/title/tt1683526/

Özgürlük Yazarları (2007) Freedom Writers

Özgürlük Yazarları (2007) Freedom Writers

Genç bir öğretmen kendisini, öğrencilerine hoşgörü kavramını, bunu önce kendileri üzerinde uygulamayı ve eğitim sözcüğünü, okul hayatlarının ötesine taşımayı öğretmeye adamıştır. İdealist öğretmen Erin, çok başka dünyalardan gelen karakterlerle uğraşmak zorundadır. Aslında farklı ırklardan gelen bu öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmak zorunda oldukları bir yerdir.

Erin, kendi yöntemleri ile onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, herbiri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte tam da bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0463998/

Çöldeki İzler (2013) Tracks

Çöldeki İzler (2013) Tracks

1977 yılında Robyn Davidson adında genç bir kadın, Batı Avusturalya’da  Brisbane'den çölün ortasındaki Alice Springs'e gitmek ister. 24 yaşında bir genç kadın olan Robyn Davidson, bu yolu yürüyerek katetmeyi ailesine ve arkadaşlarına rağmen gerçekleştirmeye kararlıdır. Öncelikle yolculuğu için gerekli ekipmanı ve yiyeceği ayarlaması gerekmektedir. Bir köpek ve dört deveyle çıkacağı 2700 km'lik yolculuk için her şeyini tamamlaması 2 yılı bulur. Vahşi hayvanlar ve susuzluk gibi faktörleri de barındıran bu uzun yürüyüşüne ona National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da eşlik edecektir. Büyük yolculuktan hemen önce tanışan ikilinin uzun bir yolu, doğayla ve birbirleriyle ilgili de keşfedecek pek çok şeyi vardır.

http://www.imdb.com/title/tt2167266/

Sonsuz Çöl (1971) Walkabout

Sonsuz Çöl (1971) Walkabout

Avustralya'nın çölüne doğru bir yolculuk yapıyoruz. Buradaki insan-doğa ilişkisi yalnızca en saf haliyle hayatta kalma içgüdüsü üzerine kurulu. İki İngiliz kardeş, babalarının intiharı üzerine çöle doğru kaçarlar. İki küçük oğlan çocuğu, yalnızca şehir hayatına alışkındır ve böyle bir ortamda ne yapmaları gerektiğinden habersizdir. Yolculukları sırasında genç bir Aborjin'e rastlarlar. Genç Aborjin, geleneklerini yerine getirerek rüştünü ispatlamak için birkaç aylık çöl hayatını yaşamaktadır. Bu tanışmadan itibaren kardeşlerin de hayatında büyük bir değişim yaşanacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0067959/

Motosiklet Günlüğü (2004) Diarios de motocicleta

Motosiklet Günlüğü (2004) Diarios de motocicleta

1950'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adlı iki genç, Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'ten bir motosikletin tepesinde yola çıkarlar. Bir süre sonra araçları arızalanır ve gençlerin otostop çekmesi gerekmektedir. Artık yeniden halka iç içedirler. Bu durum, Latin Amerika'nın düşündüklerinden çok daha farklı bir yer olduğunu onlara fark ettirecektir. Kıtanın yaşadığı acılar, çarpık kentleşme, adaletsizlikler, yolsuzluklar, bu iki genci değiştirecektir. Bu sürprizlerle dolu yolculuk, sadece bu iki genç adamın değil, bir sürü ulusun kaderini değiştirecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0318462/

Kaptan Fantastik (2016) Captain Fantastic

Kaptan Fantastik (2016) Captain Fantastic

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ölümü ormandaki 'düzeni' de sarsar. Zira çocuklar annelerinin cenazesine katılmak için şehre ve medeniyete dönmek isterler. Ev eğitimi ile yetiştirdiği çocuklarının hem annesi hem babası olan Ben için bundan sonrası ormandaki hayattan daha zor olacaktır...

http://www.imdb.com/title/tt3553976/

Los Angeles Sırları (1997) L.A. Confidential

Los Angeles Sırları (1997)  L.A. Confidential

50’lerin Los Angeles’ında yer altı dünyasının patronu sayılan Mickey Cohen’in hapse girmesiyle doğan boşluktan dolayı şehirdeki diğer suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Bir gece Cohen’in adamlarına bir baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir poliste vardır. Bu olayı soruşturmak üzere L.A. Polis Departmanı üç polisi görevlendirir. Görevlendirilen polisler karakter olarak birbirlerinden çok farklıdırlar. Ed Exley, L.A. Polis Departmanının altın çocuğudur. Kurallara bağlı ve her şeyi kanunlara göre yapar. Bud White, çabuk sinirlenen, agrasif, gerçeğe ve doğruya ulaşmak için her türlü yola başvuran biridir. Üçüncü ve son polis Jack Vincennes ise; L.A. Polis Departmanını anlatan bir televizyon dizisine danışmanlık yapmakta, tanınmış ve gündemde olmayı seven biridir. 

Bu üç kişi olayı soruşturmak için bir araya gelirler. Ancak soruşturma çok çabuk sonuca ulaşır. Bu durum üç polisi rahatsız eder. Soruşturmada bu kadar çabuk sonuca ulaşılmasında bir bit yeniği olduğunu düşünürler ve araştırmaya devam ederler. Ve araştırmaları onları çok güzel bir kadına kadar götürür.

http://www.imdb.com/title/tt0119488

Serpico (1973)

Serpico (1973)

1970’ler. New York’un bir suç şehri olmaktan çıkmasına henüz on yıllar var. Polis gücüne yeni katılan hipi görünüşlü genç Frank Serpico’nun, birlikte devriyeye çıktığı arkadaşlarından tek farkı şehrin entel kesiminde yaşaması ve sakal uzatması değil, kesinlikle rüşvet almaması ve dünyayı daha iyi bir yer yapacağını sanmasıdır.

Frank’ın tutumu bir süre sonra hem sokaktaki azılı suçluları hem de onlarla işbirliği yapan çalışma arkadaşlarını rahatsız edecektir. Kirliliğin etrafını sardığını farkettiğinde, kokuşmuşluğun uzandığı yerleri görüp dehşete kapılacak ve kendi hayatının da tehlikede olduğunu anlayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0070666

Ronin (1998)

Ronin (1998)

Sam Amerikalı bir gizli ajandır. Uluslararası bir ekiple çalışmakta ve işinin ehli biri olarak anılmaktadır. Ününü yeraltı çevrelerinde yaymıştır. Ulaşılması en zor belgelere bile rahatlıkla ulaşabilen, birinci sınıf bir ajan olarak tanınmıştır. Soğuk savaşın son bulduğu dönemde Sam ve ekibi etik kuralları bırakmak durumunda kalırlar. Durumlarının ne olacağı belli değildir. Bu nedenle kendilerine en cazip gelen işlerde çalışmaya ve kim olursa olsun parayı verene fayda sağlamaya karar verirler. Zaten tehlikeli olan mesleki dünyaları böylece daha da tehlikeli hale gelecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0122690

Köstebek (1997) Donnie Brasco

Köstebek (1997)  Donnie Brasco

1978 senesi… Joe Pistone işine ve teşkilatına sadık bir FBI ajanıdır. İşi gereği, altı yıldır mücevher hırsızlığı yapmaktadır ve Donnie Brasco olarak anılmaktadır. Sorun şudur ki, Pistone bir süre sonra oynadığı role inanmaya ve gerçekten de Donnie Brasco olmaya başlayacaktır. Bir süre sonra mafyanın bağırsaklarında gezinmeye başlayan Pistone, gitgide kendini bu yeraltı kültürün içerisinde devinmeye başlayacaktır. Kim olduğunu unutmaya başlar başlamaz, tüm hayatını değiştirecek bir açmazın içerisine doğru sürüklenecektir. 

http://www.imdb.com/title/tt0119008

Benim Tatlı Meleğim (1964) My Fair Lady

Benim Tatlı Meleğim (1964)  My Fair Lady

Filmin kahramanı Eliza Doolittle, sokakta çiçekçilik yapan ve son derece küfürlü konuşan bir karakterdir. Bir gece Prof Higgins, bir opera çıkışında kendisini görür. Eliza sadece argo konuşan biri değil aynı zamanda son derece hırçın ve kaba tavırlara da sahip biridir. Higgins ve arkadaşı Albay Pickering dil bilimcidirler ve bu kadın üzerine bahse girerler. Eliza profesörün evinde kalacak ve diksiyon kursları alacaktır. Higgins, genç kızı tamamen yola getireceğine ve Eliza’nın bir süre sonra gerçek bir hanımefendiye dönüşüceğine emindir. Bu iş karşılığında para alacağı için Eliza olayı kabul eder. Higgins acımasızdır. Eliza kısa sürede ilerleme göstermekle kalmaz, gönülleri fethetmeye de başlar. Zamanı geldiğinde de ilk sınavını vermesi gerekecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0058385

Artist (2011) The Artist

Artist (2011)  The Artist

Konuşmasız, siyah-beyaz ve eski filmler gibi saniyede 22 kare çekilen Artist, sessiz film çağına bir saygı duruşu niteliğinde… Film, 1927 yılında sesli filmlerin piyasaya çıkmasıyla kariyeri dibe vuran bir aktörün, George Valentin’in hikâyesini anlatıyor.

http://www.imdb.com/title/tt1655442

Batı Yakası Hikayesi (1961) West Side Story

Batı Yakası Hikayesi (1961)  West Side Story

Müzikal türündeki filmlerde standartları belirleyen kült filmlerden biri olan Batı Yakasının Hikayesi, unutulmaz şarkılara, başarılı koreografilere sahip bir film. Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikayelerini anlatan film, modern bir Romeo ve Juliet uyarlamasını müzikal türe sokuyor.

http://www.imdb.com/title/tt0055614

Yağmur Altında (1952) Singin' in the Rain

Yağmur Altında (1952)  Singin' in the Rain

Don Lockwood, kendi yeteneklerini günden güne bileyerek geldiği bu son noktada, nihayet beyazperdenin en çok aranan ve en çok parıldayan yıldızlarından biri haline gelmiştir. Ulaştığı noktada yeri sağlam olan bu ünlü şahsiyetin güvenini kıracak kişi ise aktörleri birer birer reddedecek olan Kathy Selden olacaktır. Don, kendisine yapılanların üstesinden gelir gelmez Kathy’ye aşık olacaktır. Ancak öte yandan da seksi ve bencil Lina Lamont, Don’u kendisi için istemektedir.

http://www.imdb.com/title/tt0045152

Kelebek (1973) Papillon

Kelebek (1973)  Papillon

Daha önce küçük bir suçtan hüküm giyen ‘Kelebek’ lakaplı Henri Charriére, haksız yere cinayet suçuyla suçlanmaktadır. Masumiyetini kanıtlayamayan Kelebek, Fransa’nın kötü ünüyle tanınmış Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye gönderilir. Bu hapishane mahkumlara uyguladığı insanlık dışı muamelerle ünlüdür. Yolculuk esnasında tanıştığı Louis Dega isimli bir mahkumla Kelebek arasında zamanla sadakate dayalı içten bir dostluk geliştirecektir. 

http://www.imdb.com/title/tt0070511

Alkatraz Kuşçusu (1962) Birdman of Alcatraz

Alkatraz Kuşçusu (1962)  Birdman of Alcatraz

Robert Stroud ömür boyu hapse mahkum edilir. Bir gün kaldığı hücreye yaralı bir kuş gelir ve onu tedavi eder. Zamanla kuşlar konusunda uzmanlaşan Stroud, artık kuşlar konusunda bir eksper olmuştur.Hapishanede zor şartlarda yaşayan Stroud kuşlara daha fazla ilgi göstermeye başlar. Alcatraz'a nakledilen Stroud, burada da kuşlara olan ilgisinden vazgeçmeyecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0055798

Parmaklıklar Arkasında (1967) Cool Hand Luke

Parmaklıklar Arkasında (1967)  Cool Hand Luke

Savaş gazisi Luke Jackson, işlediği bir önemsiz savaş suçu nedeniyle iki yıllık bir hapis cezasına çarptırılır. Hapiste, bulundukları yerin patronu olduğunu kendisine bir şekilde göstermeye çabalayan Dragline ile tanışır. Dostluk ve saygınlık kazanmanın oldukça zor olduğu bu yerde öne çıkmayı başaran Luke, hapishanenin yeni patronu olması yönünde önemli adımlar atmaktadır. Artık hapisten kaçmaya çalışmanın vakti gelmiş de geçiyordur.

http://www.imdb.com/title/tt0061512/

Alcatraz'dan Kaçış (1979) Escape from Alcatraz

Alcatraz'dan Kaçış (1979)  Escape from Alcatraz

Kaçılması imkansız olan ünlü Alcatraz Hapisanesi'nden kaçmaya çalışan üç mahkum ve bu kaçış planını mükemmel hazırlayan banka soyguncusu Morrisin (Eastwood) gerçek olduğu söylenen öyküsü.

http://www.imdb.com/title/tt0079116

Being There (1979)

Being There (1979)

Chance, kendisini bildi bileli yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalır. Çünkü ev artık satılacaktır. 

Kendi varlığının haricinde yaşadığına dair hiçbir kanıt olmayan Chance, avukatlara yıllardır yaşlı adamın yanında kaldığını kabul ettiremez. Nüfus kağıdı bile yoktur. Kendini birden sokaklarda bulunca yıllardır görüp bilmediği hayatın rutinleri ile tanışır. İlk defa sokaklarda yürür, arabaya biner... Ve birden şansı hiç tahmin etmediği bir yerde dönüverir. 

http://www.imdb.com/title/tt0078841

Benim Adım Sam (2001) I Am Sam

Benim Adım Sam (2001)  I Am Sam

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir. 

http://www.imdb.com/title/tt0277027

7. Koğuştaki Mucize (2013) 7-beon-bang-ui seon-mul

7. Koğuştaki Mucize (2013)  7-beon-bang-ui seon-mul

6 yaşında küçük bir kızı olan zihinsel engelli Yong-gu, haksız yere suçlu bulunup, en azılı suçluların bir arada bulunduğu 7 numaralı koğuşa konulmuştur. Kızını bu hücreye getirmek istemektedir. 7 numaralı koğuş sakinleri de ona yardım etmekte oldukça kararlıdır. 

http://www.imdb.com/title/tt2659414

Sekizinci Gün (1996) Le huitième jour

Sekizinci Gün (1996)  Le huitième jour

Georges, Down sendromu olan ve bir mental klinikte hayatını sürdürmekte olan bir adamdır. Harry ise günlerini oldukça meşgul geçiren bir iş adamıdır. İş hayatında çok başarılıdır ancak karısının iki çocuğunu da yanına alarak kendisini terk etmesinden sonra bir türlü belini doğrultamamış ve sosyal hayata atılamamıştır. Bu iki apayrı insanın hayatı çeşitli tesadüflerin akabinde kesişmek üzeredir.

http://www.imdb.com/title/tt0116581

Kimlik (2003) Identity

Kimlik (2003)  Identity

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır. 

http://www.imdb.com/title/tt0309698

Persona (1966)

Persona (1966)

Dönemin en gözde tiyatro oyuncusu, güzeller güzeli Elisabeth Vogler, önemli bir piyes sırasında aniden susar. Şaşkına dönen insanlar ne olup bittiğini anlayabilmek için ellerinden geleni yapsalar da Vogler konuşmamaya devam eder. Son çare olarak bir kliniğe yatırılan kadın burada da dilsizliğine devam eder. Bedeninde tıbbi olarak hiçbir problem bulunamayan kadın, doktorun tavsiyesiyle gözden uzak bir yazlığa gönderilir. Bu esnada yanında gönderilen kişi genç hemşire Alma'dır. Yazlıkta da Vogler'in ağzını bıçak açmaz. Vogler sustukça Alma konuşur. Alma saatlerce, günlerce kendi hikayesini anlatır. Sonunda meydana gelen şey ise psikoloji biliminin en ilginç vakalarından birini oluşturur.

http://www.imdb.com/title/tt0060827

Makinist (2004) The Machinist

Makinist (2004)  The Machinist

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

http://www.imdb.com/title/tt0361862

İlk Korku (1996) Primal Fear

İlk Korku (1996)  Primal Fear

Tanınmış bir psikoposun öldürülmesi, büyük bir yankı uyandırır. Bu cinayet sırasında olay yerinden kaçmakta olan Aaron, görgü tanıkları tarafından suçlu olarak ilan edilir ve suçu işlediğin neredeyse kesinleşmiştir. Son derece prestijli bir avukat olan Martin Vail, ise olayların bu şekilde geliştiğinden tam olarak değildir ve Aaron'ı savunma görevini üstlenir. Aaron'ın suçluluğu o derece nettir ki Vail'in bu göreve atanması beyhude bir uğraş olarak addedilir. Ancak kısa bir süre sonra davanın seyri tam anlamıyla değişir. 

http://www.imdb.com/title/tt0117381

13. Kat (1999) The Thirteenth Floor

13. Kat (1999)  The Thirteenth Floor

Teknolojinin konuştuğu bir yerdeyiz. Bu işte uzman ve çok özel işler başaran iki arkadaşın elinde son ürünleri vardır. Douglas ve Whitney, son çalışmaları bir program yazılımını denemektedirler 13. kattaki ofislerinde. Bir similatör aracılığı ile Douglas, 1930’ların Los Angeles’ine giderek eşsiz bir macera yaşamaktadır. Ancak kendisi gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir. Şirketin kurucusu ve üretenlerin esin kaynağı şahsiyet Hannon Fuller öldürülmüştür. Dahası belleğinde boşluklar oluşan Douglas da esas şüphelidir. Bu esnada ortaya çıkan gizemli güzel Jane, Hannon’un kızı olduğunu söyler. Bir süre sonra sanal ortam süreçleri, tuhaf olaylar ve gündelik yaşam arasındaki bağ bulanıklaşmaya başladığında, Douglas’ın en korkunç kabusunda bile görmek istemeyeceği bir şey gerçek olmaya başlayacaktır...

http://www.imdb.com/title/tt0139809

Karanlık Şehir (1998) Dark City

Karanlık Şehir (1998)  Dark City

John Murdoch tuhaf bir otel odasında gözünü açar ve vahşice işlenmiş bir dizi cinayetin zanlısı olarak arandığını öğrenir. Esas sorun hiçbir şey hatırlamıyor olmasıdır. Peşinde sadece polis değil, gizemli yabancılar da vardır. Murdoch kaçarken bir yandan da kişiliğindeki karmaşık bir sırrı çözmeye uğraşır. Ancak bazı sırlar ölümcül olabilir.

http://www.imdb.com/title/tt0118929

İsyan (2002) Equilibrium

İsyan (2002)  Equilibrium

Dünyada yaşanmış olan en büyük savaş, III. Dünya Savaşı sonlanmıştır ve savaş toplumu zor da olsa savaşın sonuçlarıyla yüzleşmeye koyulmuştur. Savaşın getirdiği faşist ve baskıcı sistem, insanları bu sonuçlara alıştırabilmek adına insanların duygularını kontrol altında tutmaya çabalamaktadır. İnsanlar için ilgi uyandırılabilecek ve onlara bir umut başedebilecek her şey, yasaklanmıştır. John Preston ise bu davanın baş celladıdır.

http://www.imdb.com/title/tt0238380

Ghost In The Shell (1995) Kôkaku Kidôtai

Ghost In The Shell (1995)  Kôkaku Kidôtai

Günümüzden uzak bir gelecekte, Japonya'da geçen hikaye The Puppet Master isimli bir siber ajanın hikayesine odaklanır. Dünya 2030'lu yıllara gelmiştir ve teknolojik olarak günümüz halinden millerce yıl ötededir. İnsanlar artık sanal bir gerçeklikte yaşamakta ve düzen de yine sanal yollardan sağlanmaktadır. Bakanlık tarafından yaratılan Puppet Master, bu ortamın yarattığı en yetenekli ajanlardan biridir. Süper ajan, yeterli bilgiye ulaştığında kendisi için bir beden aramaya başlar. Ancak peşine düşen ajanlardan habersizdir...

http://www.imdb.com/title/tt0113568

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
87
36
32
25
25
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alienca

beğendim

tosarık

adam akilli zamanda yolculuk filmleri izlemek isteyen: 12 Monkeys, Predestination izleyebilir, oyun olarak life is strange´i öneririm. hadi öpüldünüz.