Görüş Bildir
Haberler
Fenomen Dizi Squid Game'in Maliyeti ve Netflix'e Kazandırdığı Para Olay Oldu! İşte Dudak Uçuklatan Miktar...

Fenomen Dizi Squid Game'in Maliyeti ve Netflix'e Kazandırdığı Para Olay Oldu! İşte Dudak Uçuklatan Miktar...

GNS
18.10.2021 - 23:52

Dijital içerik platformu Netflix’in global çapta rekor kıran Güney Kore yapımı dizisi Squid Game hala tüm ilgiyi üstüne çekmeye devam ediyor. Dizi çekildiği esnada çıkan maliyet ve sonrasında platforma kazandırdığı miktar öğrenenlerin ağzını açık bıraktı. İçeriğin yapım aşamasında sadece 21,4 milyon dolar harcanırken, Netflix’e getirisi dudak uçuklattı. Squid Game Netflix’e ne kadar kazandırdı? İşte haberin detayları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkesin ilgisini çeken ve gündemden düşmeyen Güney Kore yapımı Squid Game dizisi, global çapta toplam 111 milyon seyirci tarafından izlenerek Netflix’in son dönemdeki en popüler içeriği haline geldi. 17 Eylül’de yayına giren ve rekor üstüne rekor kıran dizi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Peki Squid Game ne kadara mal oldu? Netflix’e ne kadar kazandırdı? Haberimizde sizin için derledik.

Gündemden Düşmüyor

Gündemden Düşmüyor

Başrollerinde Lee Jung-jae, Park Hae-soo, O Yeong-su, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi ve Kim Joo- ryoung gibi oyuncuların yer aldığı Squid Game dizisi izlenme oranlarıyla gündeme bomba gibi oturmuştu. Distopik bir Güney Kore dizisi olan Squid Game, maddi zorluklar içerisindeki kişilerin para ödülü için oynadığı ölümcül çocuk oyunlarını anlatıyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini Hwang Dong-hyuk'un üstlendiği Güney Kore yapımı dizi şimdi de dijital platform devi Netflix’e kazandırdığı miktarla ilgileri üstüne topladı.

Kazandırdığı Parayla Dudak Uçuklattı

Kazandırdığı Parayla Dudak Uçuklattı

Bloomberg’in haberine göre; Netflix'in yalnızca 21,4 milyon dolar (bölüm başına yaklaşık 2,4 milyon dolar) maliyeti bulunan diziden 891 milyon dolar kazanç sağlaması bekleniyor. Bu rakam maliyetin yaklaşık 40 katına tekabül ederken, dizinin başarısını gözler önüne seriyor.

Netflix'in hisselerinin ise Squid Game'in yayınlanmaya başladığı tarihten itibaren yüzde 7 civarında arttığı ve şirket değerinin ise 278,1 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Uzmanlar dizinin Netflix'e, ‘acaba biz de mi bir oyunun içerisindeyiz?’ diye düşündürten miktarda para kazandıracak gibi göründüğünü vurguluyor. Eğer dizinin ikinci sezonu yayınlanırsa, Netflix’in kazanacağı para da aynı ölçüde artacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
7
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın