Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'den Eroğlu'na Ziyaret

Fenerbahçe'den Eroğlu'na Ziyaret

Fatih
09.10.2014 - 18:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'den Eroğlu'na Ziyaret

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, 'Tüm uluslararası spor federasyonlarında dostluk, kardeşlik, barış sloganları kullanıldı ancak bunlar lafta kaldı' dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile takım kaptanı Emre Belözoğlu ve futbolculardan Selçuk Şahin'in de yer aldığı heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde, Kıbrıs Türkleri'nin, Türkiye ile her alanda işbirliğini sürdürdüğünü belirterek, 'Kıbrıs Türküne spor ve kültürel alanda uygulanan ambargolar var' dedi.

Kıbrıs Türk takımlarının Avrupa, hatta Türkiye’den bir profesyonel takımla maç yapmasına müsaade edilmediğine dikkati çeken Eroğlu, Türkiye’deki profesyonel takımlardan Gençlerbirliği’nin, Kıbrıs Türk takımıyla maç yapması nedeniyle FIFA’dan ceza aldığını anımsattı.

Eroğlu, spordaki ambargoya bir anlam veremediğini belirterek, 'Türkiye ve Türkiye’deki takımlara yönelik KKTC’de yerleşmiş bir sevgi var. İnşallah sizlerin de gayretiyle, kültürel etkinliklerdeki ambargoların kalkması, bence bir insanlık ayıbının kalkması anlamına gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorununun müsebbibinin Rumlar olmasına rağmen, Kıbrıslı Rumların Avrupa Birliği’ne üye yapıldığını, Kıbrıs Türkleri’nin ise ambargolar altında yaşamaya terk edildiğini ifade eden Eroğlu, 'Gençlerin hangi branş olursa olsun sporda kendisini geliştirmesi için dışa açılım şart. Fenerbahçe’ye de burada görev düşeceğine inanıyorum' diye konuştu.

Rum futbolcunun KKTC takımına transferi

Değirmenlik Spor Kulübü’nün Rum futbolcusu Dimitris Vasiliou’nun, Güney Kıbrıs’ta tacize maruz kalmasına ilişkin de Eroğlu, bunun Rum fanatikliğini en iyi gösteren olaylardan biri olduğunu söyledi.

'Burada bir olayı büyütüp Rum savaşı haline dönüştürmek ve bir futbolcunun istediği bir takımda oynamasını engellemek bana göre en aşırı bir derecede geri kafalılıktır' diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

'Halen bir antlaşma arayışı içerisinde olduğumuz bir zamanda Türk-Rum kavgası yaratacak şekilde engellemeler içerisine girmeleri müzakere masasında bizim işimizin ne kadar zor olduğunu göstermesi bakımından da önemlidir. Rumların bir antlaşma niyeti olmadığını göstermesi bakımından da önemlidir.'

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Rum bir gencin KKTC’de top oynamasına tahammülü olmayan Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs sorunuyla ilgili daha büyük gelişmeleri kabul etmesinin mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

'Her alanda Kıbrıslı Türklerle aynı düşüncedeyiz'

Aziz Yıldırım ise Kıbrıs Türkü ile Türkiye halkını hiçbir zaman ayrı düşünmediklerini ve her alanda Kıbrıslı Türklerle aynı düşüncede olduklarını söyledi.

Tüm uluslararası spor federasyonlarında dostluk, kardeşlik, barış sloganlarının kullanıldığını ancak bunların lafta kaldığını ifade eden Yıldırım, 'Maalesef bu söylemler hep lafta. FIFA ve UEFA’da bunu geliştirecek veya yeni bir ortam sağlayacak duruş yok' diye konuştu.

Dünyanın her yerinde değişimlerin yaşandığını, bu nedenle izolasyonların da kalkacağına inandığını anlatan Yıldırım, Kıbrıs Türk halkı için kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını, KKTC’de 'Fenerbahçe Evi' ile bir üniversite kurmak istediklerini kaydetti.

Görüşmenin sonunda başkan Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na, isminin yazılı olduğu forma ve Fenerbahçe ambleminin yer aldığı plaket hediye etti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın