Görüş Bildir
Haberler
FED, 2008 Kriz Belgelerini Yayınladı

FED, 2008 Kriz Belgelerini Yayınladı

Fatih UZUN
21.02.2014 - 17:41

Fed, 2008 Kriz Belgelerini Yayınladı

Bloomberg News

Tarih: 18 Kasım 2008: Dönemin ABD Hazine Bakanı Henry Paulson ve Fed Başkanı Ben Bernanke, Temsilciler Meclisi ,Finansal Komite'de yaptıkları sunum öncesinde.

Fed'in 2008'de düzenlenen toplam 14 planlı ve acil durum toplantısının belgelerini yayınlaması, finansal kriz kötüleşip ABD'yi yeni bir Büyük Buhran'a sürükleme tehdidi yaratırken merkez bankasının içinde yaşanan gelişmelere en net bakışı sağlayacak.

Belgeler, eski Fed Başkanı Ben Bernanke'nin nasıl ılımlı bir profesörden atak bir kriz yöneticisine dönüştüğünü gösterdi. Söz konusu dönemin San Francisco Fed Başkanı Janet Yellen'ın görüşlerine de daha derin bir bakış sağladı.

Fed, beş yıl sonra sekiz resmi toplantının belgelerini yayınladı. Sekiz planlı politika toplantısının yanı sıra Fed yetkilileri 2008 yılında altı acil durum toplantısı daha düzenlemiş ve bu toplantılarda finans piyasalarındaki paniği durdurmak için yeni borç verme programları başlatmış, faizlerde de indirime gitmişti.

Yayınlanan belgeler yalnızca resmi toplantıları kapsarken eski Fed Başkanı Ben Bernanke'nin aralarında eski Hazine Sekreteri Henry Paulson'ın da bulunduğu bazı isimlerle görüştüğü sayısız saatleri ise içermiyor.

The Wall Street Journal, muhabirlerimiz binlerce sayfalık belgeleri inceledikçe ayrıntıları yayınlamaya devam edecek. Fed'in, belgeleri yayınladığı resmi internet sitesine erişmek için tıklayınız.

  • JON HILSENRATH

  • wsj.com

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0