Görüş Bildir
Haberler
Fazla Kilosu Olanlara Müjde!

Fazla Kilosu Olanlara Müjde!

selcuk gun
07.03.2014 - 11:32 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 11:36

Fazla Kilosu Olanlara Müjde!

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre fazla kilo lu insanların, normal kilo ya sahip olanlara göre erken ölme olasılıkları daha az. Fakat fazla kilo lu insanların daha uzun bir hayata sahip olabileceği iddiası uzmanlar arasında tartışma yarattı. Araştırmanın kaynağı ise BBC’nin, Journal of the American Medical Association dergisine dayanarak yaptığı haberi.

Yüzde 6 daha uzun yaşıyorlar

ABD Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi’ndeki uzmanlar 97 çalışmayı bu konuda inceledi. Toplamda 2,9 milyon kişiyi içeren araştırmaların tekrara incelenmesindeki amaç vücut kitle endeksiyle ölüm oranlarını karşılaştırmak. Karşılaştırma sonucu vücut kitle endeksleri 25 ila 30 arasındaki kişiler normal kilo lu kişilere göre daha avantajlılar. Fazla kilo luların Erken ölme olasılıkları yüzde 6 daha az. Vücut kitle endeksinde sağlıklı kilo aralığı ise 18,5 ila 25 arasında. Ayrıca araştırmalar zayıflığın ve aşırı obezitenin de yaşam süresini kısalttığı ortaya koyuyor.

Araştırmanın gözden kaçmış yönleri mevcut”

Araştırma için uzmanların bir kısmı saçmalık tanımlaması yaparken, ilginç bir sonuç ortaya çıkarıldığını kabul edenler de bulunmakta. Fazla kilol u kişilerinin istatistik olarak uzun yaşıyor görünmesinin sebebi tansiyon ve fazla kilo gibi tedaviler görmeleri olduğunu savunanlar da mevcut. Tedavi gördükleri için rakamsal olarak uzun yaşadığı görülen fazla kilo luların, yaşadıkları yıllardaki sağlık durumlarına bakılmaması da araştırmaya getirilen eleştiriler arasında. Yani uzun yaşadıkları süre içerisinde hasta oldukları ileri sürülüyor.

Kaynak: http://www.kadincaozel.com/saglik/faz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın