Görüş Bildir
Haberler
Fazıl Say, 8 Nisan'da PSM Sahnesinde

Fazıl Say, 8 Nisan'da PSM Sahnesinde

Ulaş
10.03.2014 - 22:38

Fazıl Say, 8 Nisan'da PSM Sahnesinde

Beste yapmak fikirlerle, müzik parçalarıyla ve hayali şekillerle her zaman bir doğaçlama biçimidir. Besteci ve piyanist Fazıl Say'ın sanatsal rotasına yön veren bu düşünce ünlü piyanistin farklı sesleri mükemmel bir ahenkle dinleyicisine aktarmasını sağlamaktadır.

Fazıl Say henüz on dört yaşındayken ilk eserini bestelemiştir. Yirmi beş yılı aşkın bir süredir eşine ender rastlanan bir şekilde hem dinleyicilere hem de eleştirmenlere dokunmaktadır. Say'ın konserleri bambaşkadır. Çok daha direkt, daha heyecan verici. Kısacası müziği doğrudan kalbe ulaşır.

Besteci kimliğiyle de ön plana çıkan sanatçı, oratoryalar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği, piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserlerinin arasında farklı formlardaki 'Mezopotomya', 'İstanbul Senfonisi', 'Nazım' ve 'Metin Altıok Ağıtı', 'Haremde 1001 Gece' keman konçertosu ve 'Hayyam' piyano konçertosu, 'Kara Toprak' ön plana çıkanlardandır. Bu bestelerinde Say, modern Avrupa enstrümanlarının yanı sıra kudüm, darbuka ve ney gibi Anadolu enstrümanlarını da sıklıkla ve özenle kullanmaktadır.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleriyle dünyanın hayranlığını kazanan Fazıl Say hayran kalacağınız iki farklı performansla PSM sahnesinde size unutulmaz anlar yaşatacak.

Kaynak: http://www.zorlucenterpsm.com/etkinli...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın