Görüş Bildir
Haberler
Faizler Yükselirken Emlak Ofisleri Ne Yapmalı?

Faizler Yükselirken Emlak Ofisleri Ne Yapmalı?

Konutkredisi.com.tr
19.02.2014 - 16:25 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 15:12

Faizler Yükselirken Emlak Ofisleri Ne Yapmalı?

Merkez Bankasının faiz artırımı kararından sonra piyasaların etkilenmesi ve buna bağlı dalgalanmalar devam ediyor. Bu karardan etkilenen kredilerde de yeni faiz oranları belirleniyor. Neredeyse her gün faiz değişikliğinin gerçekleştiği konut ve ihtiyaç kredisinde oranlar yükselirken tüketicinin ne yapacağı ise merak konusu.

Konutkredisi.com.tr olarak hazırladığımız bu yazı ile müşterilerinize içinde bulunduğumuz dönemde nasıl adımlar atabileceğine dair aydınlatabilmenizi istiyoruz. Öncelikle tekliflerde yukarı yönde yapılan revizeleri ve güncellenen oranları takip etmek hiç kolay değil. Öte yandan bankaların yayınladığı liste oranlarından çok daha iyi şartlar sunabildiğini bilmek bu dönemde işinize yarayabilir. Alacağınız profesyonel danışmanlık hizmeti ise en doğru kararı vermenizi sağlayacaktır.

Peki faizlerin yükseldiği bu dönemde müşterilerinize neler önermelisiniz?

Faizlerin yükseldiği dönemlerde kredi kullanmak alınacak mantıklı aksiyonlardandır. Çünkü sektör yukarı yönde revizeler yaşarken kredi kullanarak faiz oranınızı sabitlersiniz. Örnek vermek gerekirse bir 27 Ocak haftasında kredi kullanmış olan biri %0,94 faiz oranıyla evine ulaştı. Faizini %0,94’te sabitledi. Ancak faizlerin artışından endişelenen ve kredi kullanmayan bir diğer kişi şuanda kredi başvurusunda bulunsa alacağı en iyi oran %1,01. Yani aradaki farkı ve avantajı yakalamak artışın sürdüğü dönemde kredi kullanarak faiz oranını sabitlemekten geçiyor diyebiliriz.

Müşterileriniz kredilerini faiz oranlarının artışı sürerken sabitlemişse ve oranlar hala yükseliyorsa onlara avantajlı çıktıklarını mutlaka hatırlatın. Ancak eğer oranlarda bir düşüş yaşanırsa da uyarmayı unutmayın. Normal şartlar altında avantajlı olan müşterileriniz bu avantajı koruyabilmeleri için faizlerin düşüş yaşadığı dönemde refinansman yapmalıdır. Böylelikle düşük oranlarla revize edilen kredileriyle zarar etmemiş olurlar.

Oranların geleceğinin belirsiz olduğu dönemler hali hazırda karmaşık olan kredi süreçlerini daha da zorlaştırır. Müşterilerinize kredi süreçlerinde profesyonel bir danışmandan tamamen ücretsiz destek almalarını önerebilirsiniz. Konutkredisi.com.tr sunduğu ücretsiz danışmanlık hizmeti ile birlikte kredi sonuçlanma oranını 4 kat arttırır. Ayrıca verdiği güncel bilgiler ve takiple beraber müşterilerinizin avantajlarını korumalarında onlara yardımcı olur. Unutmayın, konutkredisi.com.tr gelirini anlaşmalı olduğu bankalardan elde eder. Dolayısıyla, müşterilere hizmetimiz her zaman tamamen ücretsizdir.

Son olarak kredi sektöründeki güncel haberlerden faydalanmaları için müşterilerinize bu linki ” http://eepurl.com/F7wU1 “ gönderebilirsiniz. E-Bültenimize üye olarak gelişmelerden haftalık olarak haberdar olabilirler.

Kaynak: http://blog.konutkredisi.com.tr/faizl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0