Görüş Bildir
Haberler
Facebook Tahminleri Alt Üst Etti

Facebook Tahminleri Alt Üst Etti

Facebook Tahminleri Alt Üst Etti

10′uncu yaşını kutlamaya hazırlanan Facebook‘un dördüncü çeyrek rakamları açıklandı. Detayları kamuoyuna geçtiğimiz günlerde verilen rapor Wall Street tahminlerinin bir kez daha çok üzerinde değerler ortaya koyuyor.

Raporun en dikkat çeken verilerinden biri ise Facebook’un mobil gelirlerine ilişkin. Öyle ki dördüncü çeyrek itibarıyla Facebook, toplam reklam gelirlerinin yüzde 53′ünü mobilden kazanır hale gelmiş görünüyor. Üçüncü çeyrekten bu yana mobilden elde edilen gelirdeki artış ise yüzde 4 olarak gerçekleşmiş.

Ciro Facebook gelirlerini geçen yılın aynı çeyreğine oranla bir milyar dolar – yüzde 63 oranında artırdığı görülüyor. Bu yılın dördüncü çeyreğinde elde edilen gelir bir önceki çeyrekten yüzde 30 oranında fazla.

Net Kazanç Facebook dördüncü çeyrekte 500 milyon dolarlık gelir elde etti. Bu değer 2012′nin son çeyreğinde yakalanan değerin yedi katından da fazla.

Kullanıcı başına düşen ciro ABD ve Kanada’lı kullanıcılar, kullanıcılı başına 6 dolarlık harcama ile Facebook’a en çok gelir getirenler. Tüm dünyada kullanıcı başına elde edilen gelir ise dördüncü çeyrek itibarıyla 2,14 dolar.

Aylık aktif kullanıcı Facebook aylık aktif kullanıcı sayısını düzenli olarak artırmaya devam ediyor. Dördüncü çeyrekte 1,23 milyar kişi Facebook’la etkileşime girdi. Bu rakam üçüncü çeyrekte 1,19 milyardı.

Aylık mobil aktif kullanıcı Dördüncü çeyrekte de bir kez daha Facebook kullanıcıları en çok mobil üzerinden etkileşime geçti. Facebook dördüncü çeyrekte 1,25 milyar dolar mobil reklam geliri elde etmişti. Geçtiğimiz yıl tüm reklam gelirinin 1,58 milyar dolar olduğu hatırlandığında mobilin bu yıl kazandığı ivme daha kolay görülebiliyor.

Günlük aktif kullanıcı Facebook tüm büyük bölgelerde dördüncü çeyrek itibarıyla günlük aktif kullanıcı sayısını artırmayı başardı.

Günlük mobil aktif kullanıcı Facebook’a yarım milyarın üzerinde kullanıcı her gün mobil üzerinden erişim sağlıyor. Bu rakam Twitter‘ın toplam kullanıcı sayısının iki katından fazla.

MediaCat

Kaynak: http://www.mediacatonline.com/faceboo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0