Görüş Bildir
Haberler
Facebook Kullanım Kalitenizi Arttıracak 10 Önemli İpucu

Facebook Kullanım Kalitenizi Arttıracak 10 Önemli İpucu

VUUB | Sosyal Medya
30.01.2014 - 00:05 Son Güncelleme: 30.01.2014 - 00:25

Sokakta birinin sizi takip ettiğini farkettiğiniz an muhtemelen çok korkup kaçmaya başlarsınız fakat konu sosyal medya olduğunda, özellikle Facebook, takipçiler sizi heyecanlandırıyor ve yeni takipçiler edinmek istiyorsunuz.

Sosyal medyayı kullanan herkes daha fazla takipçi, yorum, daha fazla kişiye ulaşmak ve interaktif olmak istiyor. Bu isteklerinize ulaşmanızı sağlayabilecek 10 ipucundan bahsederek sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

1.Doğal Olun

Facebook eğlenceli ve rahat bir ortam. Yazdıklarınız doğal olmalı ve çok fazla resmi olan paylaşımlardan kaçınmalısınız. Kimse sıkıcı paylaşımları okumak istemez.

2.İlgili Olun

Gönderileriniz o anki olaylarla ilgili olmalı ve anında paylaşım yapmalısınız bu şekilde gönderileriniz güncel ve daha anlamlı olur. Unutmayın Facebook’un amacı 1 numaralı dijital gazete olmak.

3.Görsel Kullanın

Görsellik Facebook’ta çok önemli, fotoğraf kullanımı video, link ya da durum güncellemelerden çok daha fazla ilgi görüyor. Fakat haber akışına uygun, iyi görseller seçmeniz gerekiyor bunu yaparak sizi takip edenleri etkileyebilirsiniz.

4.Kısa ve Öz Paylaşımlar Yapın

Ne kadar kısa o kadar iyi, kısa ve öz gönderi ve güncellemeler yapın. 80 karakter ya da daha azı çok daha ilgi çekici olacaktır. Az kelimeyle anlamlı cümleler kurun.

5.Duygularınızı Kullanın

Duygular satar ve takipçilerinizin sizin gönderilerinizi paylaşmasını sağlar. Yorumlarınızı paylaşmaktan çekinmeyin ve olaylara karşı reaksiyon gösterin.

6.Takipçilerinize Soru Sorun

Soru sormak size yorum yapılması için en iyi yol. İnsanlar fikirlerini söylemeyi severler ve onlara bu şansı vermelisiniz. Fakat sadece kolay cevabı olan sorular sorun.

7.Alıntı Paylaşın

Etkileyici alıntılar sosyal medya içinde çok ilgi görüyor. İnsanlar kendi düşüncelerini büyük düşünürlerin sözleriyle bağdaştırmayı seviyorlar. Alıntıları paylaşırken görsel kullanmayı unutmayın.

8.Dürüst Oynayın

Çoğu insan paylaşımlarını beğenmeleri için insanlardan yardım istiyor. Bunu yapmak yerine kaliteli paylaşımlar yaparak insanların bunları doğal yollardan beğenmelerini sağlayın.

9. Link Paylaşımı Yaparken Tam Linki Verin

Farklı bir web sitesinin linkini verirken sadece paylaşmak istediğiniz sayfanın tam URL’sini verin. Kısaltılmış URL’ler, tam URL’lere oranla 3 kat daha az ilgi görüyor.

10. Kendiniz Olun

En önemli olan ise kendiniz gibi olup kendiniz gibi konuşmak. Sizi takip edenler zaten sizinle ilgili bir şeyleri beğendiği için sizi takip ediyorlar ve sizin kendiniz gibi  olmanızı istiyorlar. Takipçilerinizle birebir iletişime geçin.

Yukarıda belirttiğim 10 madde hem markalar, şirketler hem de bireysel hesaplar için kullanıldığında çok daha kaliteli bir sayfanız olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: http://www.vuub.net/29/01/2014/facebo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın