Görüş Bildir
Haberler
Eylem Sonuç Verdi, Engelli Memur Kadrosu Artacak

Eylem Sonuç Verdi, Engelli Memur Kadrosu Artacak

adem kara
07.08.2014 - 16:24

Engelli memur kadro sayısının arttırılması için açlık grevi yapan engelliler amacına yaklaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yaptığı açıklamada sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda atama yapılacak kadro sayısının artırılması amacıyla tercih işlemlerinin ertelendiğini duyurdu.

Normal şartlarda Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarına göre 5-15 Ağustos arasında tercih yapılacaktı. Yeni tarih henüz belli değil.

Bakanlık, sınav sonrasında 3180 engelli memur alınacağını açıklamıştı.

Dört engelli kamuda 25 bin açık olduğunu bu yüzden kadro sayısının 7 bine çıkarılmasını talep ederek 18 ile 24 Temmuz arasında Ankara'da Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevi yaptı.

24 Temmuz akşamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, engellileri ziyaret ederek taleplerinin kabul edileceği sözünü verdi. O gün eyleme son verildi.

bianet'e konuşan eylemcilerden Bestami Turhan, kadro sayısı açıklanana kadar tedirgin olduklarını belirtti.

'Sonucu görmeden bir şey söyleyemiyoruz. Bakan Çelik, bizi ziyaretinde net rakam söylemedi ama müsteşara taleplerimizin yerine getirilmesi konusunda talimat verdi. DPT Başkanı da 'sizi mutlu edecek bir kadro arttırımı olacak' dedi. Bunun dışında 15 yerine 30 ilden tercih yapılması ve yatay atamaların yapılmamasını da sağladık.' 

Bianet

Kaynak: http://bianet.org/bianet/toplum/15765...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0