Görüş Bildir
Haberler
Doğum Günü Partisi Başına Bela Oldu! İngiltere Başbakanı Johnson Hakkında Polis Soruşturma Başlattı!

Doğum Günü Partisi Başına Bela Oldu! İngiltere Başbakanı Johnson Hakkında Polis Soruşturma Başlattı!

Ulaş
25.01.2022 - 14:48

İngiltere'de Başbakanlık, ilk koronavirüs kısıtlamalarının uygulandığı Haziran 2020'de Başbakanlık çalışanlarının Boris Johnson'ın doğum gününü kutlamak için Başbakanlık konutunda bir partide bir araya geldiğini kabul etti. Gelen son dakika haberine göre, İngiltere Başbakanı hakkında polis soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boris Johnson, bakanların kendisine Haziran 2020'de düzenlenen doğum günü partisine destek vermesinin ardından bir polis soruşturmasıyla karşı karşıya.

Scotland Yard polis şefi Dame Cressida Dick, son iki yılda Downing Street ve Whitehall'daki karantina ihlalleri hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Duyuru, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın Kabine Odasında 30 kadar kişinin toplandığı, Johnson'a bir pasta sunup ona şarkı söylediği yönündeki son iddialar için 'üzgün olduğunu' itiraf etmesinin ardından geldi.

Genellikle kabinenin en sadık bakanlarından birisi olan Shapps, Sky News'e 'Bu onun (Boris Johnson'ın) doğum günüydü ve bunlar her zaman birlikte çalıştığı insanlar. Dediğim gibi, bunları bu olayı savunmak için söylemiyorum' dedi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Sir Keir Starmer "Başbakanın kendi koyduğu kurallara uyması gerektiğine inanmadığını gösteren bir kanıt daha" dedi ve Johnson'ı istifaya davet etti.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Sir Keir Starmer "Başbakanın kendi koyduğu kurallara uyması gerektiğine inanmadığını gösteren bir kanıt daha" dedi ve Johnson'ı istifaya davet etti.

doğum günü etkinliğinin ortaya çıkmasından önce de Başbakan Boris Johnsonkoronavirüs kısıtlamaları sürerken Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen en az bir partiye katıldığı için istifa baskısı altındaydı. İddialarla ilgili soruşturma raporunun bu hafta yayımlanması bekleniyor.

Soruşturmayı yürüten Sue Gray'in raporunu hangi gün yayımlayacağı bilinmiyor. Johnson'ın eski başdanışmanı Dominic Cummings'in bugün Gray'in ekibine ifade vermesi bekleniyor.

Hükümeti, Johhson'ın görevden ayrılmasını isteyen milletvekillerine karşı 'şantaj yapmaya çalışmakla' suçlayan iktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden William Wragg de bu hafta polisle bir araya gelecek.

Geçtiğimiz hafta şantaj iddialarını dile getiren Wragg, kendisi gibi tehdit edilen diğer milletvekillerinin de polise başvurmasını istedi.

Wragg, olası bir soruşturmanın başbakanlık değil bağımsız uzmanlarca yapılması gerektiğini söyledi.

Başbakanlık ise iddialarla ilgili bir kanıtın olmadığını söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mayhem

bunun da genlerinin türk olduğu o kadar belli ki.yaptıkları şaşırtmıyor.

rans

Geninde Türklük var ülkemiz de dahil hangi Türk başkan hatası için istifa etmiş 🤣🤣

cinnet is coming

bizimkisi miting bile yaptı, bu ingilizler de bi değşik ya