Görüş Bildir
Haberler
Etkileşimli Bir Matematik Sergisi: 'Matematiğin Gözünden Imaginary'

Etkileşimli Bir Matematik Sergisi: 'Matematiğin Gözünden Imaginary'

Hande öçalan
14.08.2015 - 16:25 Son Güncelleme: 14.08.2015 - 16:32

Bu sergi; 'sadece matematikçiler değil, tasarımcılar, sanatçılar, mimarlar, yaratıcı işlerle uğraşanlar ve matematik neden temel bilim merak eden herkes için.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. yy interaktif öğrenme teknolojilerini kullanarak çoklu zekayı ve yeni ilişkilendirme biçimlerini harekete geçiren olağanüstü bir deneyim olan “IMAGINARY- açık matematik” portalı fikir, yazılım, görseller, film ve metinlerle dopdolu bir alan. Portal içeriği, Boğaziçi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri tarafından türkçeleştirildi ve sürekli güncelleniyor.

'2014 Alman-Türk Bilim Yılı' kapsamında başlayan işbirliği ile Türk Matematik Derneği (www.tmd.org.tr) ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi (www.imbm.org.tr) girişimiyle Türkiye'ye gelen IMAGINARY, açık matematik sadece bir internet ağı değil aynı zamanda 'matematiğin gözünden IMAGINARY' adlı etkileşimli bir gezici sergiyi de içeriyor.

“Matematiğin gözünden: IMAGINARY” ilk olarak Almanya’da 2008 Matematik Yılı için Oberwolfach  Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş etkileşimli bir gezici sergi.

İşte açılış sergisinden görüntüler:

Sergi, İstanbul'dan sonra, Diyarbakır ve İzmir'i de Ziyaret Edecek

Sergi, İstanbul'dan sonra, Diyarbakır ve İzmir'i de Ziyaret Edecek

İstanbul’ da ilk sergi İş Bankası desteğiyle, 29 Nisan - 4 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İş Sanat Kültür Merkezinde açılmıştı. İkinci sergi Feyziye Mektepleri Vakfı desteğiyle, 25 Mayıs ve 7 Haziran 2015 tarihleri arasında, FMV Galeri IŞIK Teşvikiye’de açıldı. İlk iki sergide yaklaşık 1400 kişi interaktif programları rehberler eşliğinde deneyimleme fırsatı buldu.

Üçüncü sergi; Maltepe Belediyesinin desteğiyle, 14-27 Eylül 2015 tarihleri arasında Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açılacak.

'Matematiğin gözünden IMAGINARY' gezici sergisi, 2015 içinde 5-20 Ekim 2015 tarihinde İzmir Konak İş Sanat Galeride, ardından da 9-24 Kasım 2015 arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Sümerpark Sosyal Tesislerinin resepsiyon salonunda katılımcılarıyla buluşacak.

Programları Deneme, Film İzleme ve Çeşitli Oyunlara Katılma İmkanınız Var

Programları Deneme, Film İzleme ve Çeşitli Oyunlara Katılma İmkanınız Var

Sergide iki büyük dokunmatik ekranda Surfer ve Cinderella programlarını deneyebiliyor, kendi matematik objenizi oluşturarak aynı anda yazıcıdan çıktısını alabiliyorsunuz. Hatta deneyimlediğiniz programları eviniz ve okulunuzda kendi bilgisayarlarınıza ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz da.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sergide aynı zamanda uluslararası matematikçiler ve sanatçılar tarafından oluşturulmuş formların yüksek çözünülürlüklü görselleri ile 3 boyutlu baskılarını ve matematik içerikli “Chaos” ve “Dimensions” filmlerini de izleyebilirsiniz. Ayrıca tahta bloklarla oynayacağınız ve en uzun izdüşümüne ulaşmaya çalışacağınız eğlenceli bir oyun da mevcut.

Matematiğe ve fiziğe ilgiliyseniz, hayal gücünüze de güveniyorsanız, bu sergi tam sizlik.

Detaylı bilgi için; IMAGINARY | open mathematics

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0