Görüş Bildir
Haberler
Esad'ın Bakanı Katliam Fotoğraflarını Yorumladı

Esad'ın Bakanı Katliam Fotoğraflarını Yorumladı

22.01.2014 - 20:21 Son Güncelleme: 22.01.2014 - 20:25

Suriye Enformasyon Bakanı İmran ez-Zubi, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in istifa etmeyeceğini söylerken, Esed rejiminin yaptığu katliamlara ilişkin de, 'Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Eğer El-Kaide'ye destek vermek istiyorsanız, bunu bize açıkça söyleyin. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'na soruyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar?' dedi.

İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen Cenevre-2 Konferansı'nın ilk gününde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Zubi, 'Esed istifa etmeyecek' dedi.

Cenevre-2 Konferansı'nın başarılı olması için atılacak siyasi adımlara ve gerçekleştirilecek icaraatlara ihtiyaç olduğunu belirten Zubi, konferansın bir hafta veya belirli bir süre ile sınırlandırılamayacağını söyledi.

'KATLİAM İDDİALARI DOĞRU DEĞİL'

Suriye Enformasyon Bakanı, Esed rejiminin düzenlediği varil bombalı saldırılara ve katliamlara ilişkin, 'Bu iddiaların hiçbiri doğru değil. Eğer El-Kaide'ye destek vermek istiyorsanız, bunu bize açıkça söyleyin. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'na soruyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar?' şeklinde konuştu.

Gazetecilere 'İnsanlara anlatmanız ve bazı ülkelerin dışişleri bakanlarından duyduklarınız ile gerçekte yaşananları karşılaştırmanız için sizleri Şam'a gelmeye çağırıyorum' diyen Zubi, 'Bazı ülke dışişleri bakanları, uluslararası kamuoyunu yanıltıyor. Bu açıklamaların büyük bölümü yalan, iftira veya eksik bilgilerden oluşuyor' iddiasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0