Görüş Bildir
Haberler
Polis Kurşunu 14 Yaşında Bir Çocuğu Öldürdü

Polis Kurşunu 14 Yaşında Bir Çocuğu Öldürdü

Ulaş
16.07.2014 - 23:57 Son Güncelleme: 17.07.2014 - 14:21

Erzurum’da Palandöken ilçesi Maksut Efendi Mahallesi'nde polisin vurduğu 14 yaşındaki Furkan Çavuş hayatını kaybetti, 16 yaşındaki kardeşi yaralı.

Hayatını kaybeden Furkan Çavuş, HDP Erzurum İl Başkanı Nevzat Çavuş’un yeğeniydi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül, olayla ilgili aldıkları bilgileri bianet’le paylaştı:

“Çocuklar hayvan otlatmaya götürmüş, anayoldan karşıya geçerlerken bir otomobil hayvanlara çarpıyor. Çocuklar hayvanlarına araç çarpınca tepki gösteriyorlar, aracın sürücüsü ile aralarında tartışma çıkıyor. Yakındaki karakoldan gelen üç polis de olaya dahil oluyor.”

“Polisler çocuklara 3-4 kez ateş açıyor, görgü tanıklarının anlatımına göre, yaralanıp yere düşen çocuğa da cop ve tekmeyle şiddet uyguluyorlar. Sonradan olay yerine gelen çocukların babası ve kardeşlerine de ateş açılıyor. Polisler çocukları hastaneye götürüyor.”

“Vurulan çocuğun kardeşi de yaralı, durumu iyi. Çocuk gece ölüyor ancak ailesine haber veriliyor. Cenaze bugün Erzurum’dan kaldırılacak.”

Gazetelerdeki haberlere göre, hayvana çarpıp öldüren aracın sürücüsü de köylülerce bıçakla yaralandı ve Palandöken Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olayın ardından Erzurum Bölge Trafik Denetleme Şubesi de çevik kuvvet ekiplerince korumaya alındı.

İHD’den Aygül, “polisin sıradan bir tartışmaya silahla müdahale ederek insan öldürdüğünü” söyledi ve dernek olarak olayın takipçisi olacaklarını belirtti. (AS)

Ayça Söylemez | Bianet - Fotoğraf: Ahmet Okatalı / AA

Kaynak: http://bianet.org/bianet/insan-haklar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0