Görüş Bildir
Haberler
Ermenek'te Ölen Madencilerin Ailelerine Ev

Ermenek'te Ölen Madencilerin Ailelerine Ev

ATKN
08.12.2014 - 13:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek'te maden faciasında hayatını kaybeden 18 madencinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. İslam, hayatını kaybeden madencilerin bir gün bile sigorta primi aranmadan ölüm aylığı ve ölüm geliri maaşı bağlanacağını, anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanacağını, aileden bir kişinin kamu kurumunda istihdam edileceğini ve ailelere ev verileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bugün Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne gelerek 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu mahsur kaldıkları maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret edip taziyede bulundu. Bakan İslam, ilk olarak Başyayla İlçesi Üzümlü Köyü'nde oturan 22 yaşındaki Ömer Cansu'nun babası Hüsnü, annesi Pakize ve bedensel engelli ağabeyi Abdurrahman Cansu'yu ziyaret etti. Baba Hüsnü Cansu, oğlunun maden ocağında çok zor şartlar altında çalıştığını ve yemeği bile madende hatta ayakta yediklerini belirtti. Bedensel engelli ağabeyi Abdurrahman Cansu ise kardeşinin kendisinin ayakları gibi olduğunu, büyük destek verdiğini söyledi.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Bakan Ayşenur İslam'ın ailenin kendilerinde hiçbir talebi olmadığını belirtti. Ailelerin bir talebi olmasa da devletin görevini yerine getireceğini ifade eden Bakan İslam, şunları söyledi:

'Bir daha böyle hadiseler meydana gelmesin diye, kanunlarımız hazır. Meclisten geçecek, kontroller çok da sıkılaşacak. İnisiyatife çok daha az yer bırakılarak bir takım müeyyideler uygulanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak biz geride kalanların hayatlarını düzgün sürdürebilmeleri için bir takım tedbirler alıyoruz. Facia meydana geldiği andan itibaren zaten bizim elemanlarımız psiko -sosyal destek veriyorlar. Ama onun dışında bütün şehitlere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hem ölüm aylığı, hem de ölüm geliri bağlanacak. Bir kısmına bağlandı. Sonradan madenden çıkartılanlara da bağlanacak. Biz şimdi bir kanun hazırladık. O kanunla şunu yapıyoruz. Şehitlerimizin SGK'ya borcu varsa onlar silinecek. Anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan, başka bir geliri varsa bile maaş bağlanacak. Gün, ay şartı aranmadan bir gün bile çalışmış olsa maaş bağlanabilir duruma getirilecek. Aynı aileden bir kişiye istihdam sağlanacak. Kanun çerçevesinde değil ama kendi yaptığımız hazırlıklarla her şehidimizin ailesine de bir ev imkanı sunmaya çalışacağız.'

Evlerin nerede olacağı sorusu üzerine Bakan İslam, 'Ailelere sorulacak' cevabını verdi. Bakan İslam, daha sonra Başyayla İlçesi Bozyaka Köyü'nde oturan Kamil Yaman'ın ailesini ziyaret edip, taziyede bulundu.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/bakan-aysenur-i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0