Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Obama ile Görüştü

Erdoğan, Obama ile Görüştü

Burçak Cürül Öztürk
20.02.2014 - 09:34 Son Güncelleme: 20.02.2014 - 09:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan Obama İle Görüştü; Gündemde Suriye, Kıbrıs Ve Irak Vardı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Obama, Şam rejiminin baskıcı politikaları neticesinde Suriye’de meydana gelen gelişmeler konusunda yakın işbirliğinin gerekliliği, bu ülkede yaşanan krize son verecek bir siyasi çözüm bulma çabalarını sürdürmenin herkesin ortak maslahatına olacağı hususlarında mutabık kaldılar.

Erdoğan ve Obama, Irak çerçevesinde enerji konusuyla ilgili olarak Bağdat ve Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin ortak bir zeminde buluşmalarının teşvik edilmesi konusunu da ele aldılar.

Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlamasını sağlama konusunda Erdoğan’ın rolü nedeniyle Obama, teşekkürlerini iletti.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Obama, görüşme sırasında, İsrail ile normalleşme sürecinin kısa sürede neticeye bağlanmasının önemi konusunu da ele aldılar.

İki lider, dünya ekonomisinin güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir büyümeye ihtiyacı olduğu, para piyasalarını hukuk çerçevesinde güvence altına alacak sağlıklı politikaların önem taşıdığı, öngörülebilir bir yatırım ortamı sağlanması gerektiği, ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hususlarında da görüş birliği ifade ettiler.

Obama, Türkiye-ABD arasında karşılıklı saygı esasına dayalı güçlü bir ikili ilişkinin bulunmasına değer verdiklerini vurguladı ve Türkiye’nin olumlu katkılarla dünyada liderlik sergileyeceğine ilişkin inancını ifade etti.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/02/erdogan-obama...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0