Görüş Bildir
Haberler
Erbakan Makamı, Şöhreti, Serveti Değil; Cihadı Tercih Etti

Erbakan Makamı, Şöhreti, Serveti Değil; Cihadı Tercih Etti

Onedio Medya
02.03.2014 - 11:42 Son Güncelleme: 02.03.2014 - 11:51

Erbakan Makamı, Şöhreti, Serveti Değil; Cihadı Tercih Etti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, rahmetli Necmettin Erbakan'ın makamı, şöhreti, serveti değil; bütün şer güçleri karşısına alma pahasına cihadı tercih ettiğini söyledi. Kamalak, 'Kimseyi kandırmamış, kimseyi yanıltmamıştır. Yola çıktığı yol arkadaşlarını, dava arkadaşlarını yarı yolda bırakmamıştır. Yola çıktığı yol arkadaşlarını, yolda bulduklarıyla asla ve asla değiştirmemiştir. Yol arkadaşlarını, dava arkadaşlarını hiçbir zaman satmamıştır.' dedi.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının 3'üncü yılı sebebiyle, Ankara-Kocatepe Kültür Merkezi'nde Uluslararası Erbakan Sempozyumu düzenlendi. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın da katıldığı sempozyuma, Mısır Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin'in yanı sıra İslam dünyasından bir çok önemli isim iştirak etti. Sempozyum, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

İki ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek programda konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erbakan'ı rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti. 1969 yılında Erbakan'ı tanıdığını dile getiren Kamalak, vefatına kadar birlikte omuz omuza mücadele ettiklerini vurguladı.

'Ya bir yol bul veya bir yol aç' sözünü hatırlatan Kamalak, onun yol açan ve çığır açan bir lider olduğuna dikkat çekti. Erbakan'ın makamı, şöhreti, serveti değil; bütün şer güçleri karşısına alma pahasına cihadı tercih ettiğini vurgulayan Kamalak, küçük hedeflerin değil büyük hedeflerin insanı olduğunu kaydetti. Makam ve mevki için hedefinden vazgeçmediğini dile getiren Kamalak, bugün ona olan ihtiyacın daha çok hissedildiğini belirtti.

Bugün Erbakan'ı anmaya değil anlamaya ihtiyaç olduğunun altını çizen Kamalak, İslam coğrafyasının bugün zor durumda olduğuna dikkat çekti. Kamalak, 'Kimseyi kandırmamış, kimseyi yanıltmamıştır. Yola çıktığı yol arkadaşlarını, dava arkadaşlarını yarı yolda bırakmamıştır. Yola çıktığı yol arkadaşlarını, yolda bulduklarıyla asla ve asla değiştirmemiştir. Yol arkadaşlarını, dava arkadaşlarını hiçbir zaman satmamıştır. Şartlar ne olursa olsun hep hakkı haykırmıştır.' diye konuştu.

Erbakan'ın kurduğu 5 partinin 4'ünün kapatıldığını hatırlatan Kamalak, ancak hakkı söylemeden geri dur olmadığını ifade etti. Adalet olmadan huzur ve barışın olamayacağını vurgulayan Kamalak, bugünkü egemen güçlerin sömürüyü bir hak olarak gördüklerini kaydetti. İslam aleminin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Kamalak, Erbakan'ın dediği gibi İslam birliğinin kurulması gerektiğini söyledi.

'Birbirimizin rakibi değil, refiki olduğumuzu idrak etmek zorundayız.' diyen Kamalak, refik olunan kardeşlerin birbirini rakip olarak gördüklerini ve bunun böyle gitmeyeceğini vurguladı. Sorunların karşısında tek reçetenin ise İslam olduğuna dikkat çekti. İttihat Terakkicilerin hain değil, gafil olduklarına dikkat çeken Kamalak, gafil olduklarından dolayı İslam coğrafyasının paramparça olmasına yol açtıklarını ifade etti. Konuşmanın ardından 'Erbakan'ı Anlamak' temalı bir sinevizyon izlettirildi.

CİHAN

Kaynak: http://cihan.com.tr/caption/Mustafa-K...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0