Görüş Bildir
Haberler
Epson'un İkinci Akıllı Gözlüğü Geliyor

Epson'un İkinci Akıllı Gözlüğü Geliyor

Ulaş
08.05.2014 - 17:31

Epson'un İkinci Akıllı Gözlüğü Geliyor

Japon teknoloji firması Epson tarafından geliştirilen ikinci akıllı gözlük de satışa sunuluyor. Moverio BT-200 isimli ürünün fiyatı ise 699 dolar olarak belirlendi.

Teknoloji devi Google'ın son yıllarda tekrar popüler hale getirdiği akıllı gözlük kategorisinde yeni bir ürün daha piyasaya sürülüyor. Japon teknoloji firması Epson'un akıllı gözlüğü Moverio'nun ikinci nesil modeli olan BT-200 satışa sunuluyor.

Önceki model BT-100'den farklı olarak kafa hareketlerini takip edebilen ürün aynı zamanda kameraya da sahip. Google Glass benzeri bir görünümü olan ürün Android işletim sisteminin çalıştığı telefon benzeri bir cihaza kablo ile bağlı. Bu cihazdan gelen görüntüyü gözlük ekranına yansıtan ürünün ABD fiyatı ise 699 dolar olarak belirlendi.

Bluetooth ve Wi-Fi gibi özelliklere sahip olan akıllı gözlük Android işletim sistemini kullandığı için aynen Google Glass'ta olduğu gibi uygulama geliştirmeye açık. Üzerinde microSD bellek yuvası bulunan gözlüğün desteklediği en büyük kapasite ise 32 GB. Dolby ses desteği sunan gözlük numaralı camlarla beraber de kullanılabiliyor.

Önceki modelde daha çok sanal gerçeklik cihazı gibi görünen ürünün yeni sürümü standart bir gözlük tasarımına sahip. Yan yüzlerinde özel çıkıntıları bulunan gözük, giyilebilir teknolojiler alanında son kullanıcıya satılan birkaç modelden biri.

Yurtdışında satışa sunulan ürünün Türkiye pazarına girip girmeyeceği ise bilinmiyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/eps...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın