Görüş Bildir
Haberler
Enkaz Altında Kalmaktan '10 Dakika' ile Kurtuldular

Enkaz Altında Kalmaktan '10 Dakika' ile Kurtuldular

Onedio Medya
18.01.2016 - 18:56

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Çiçekdağı'nda meydana gelen depremde hasar gördükten sonra boşaltılan 5 katlı bina yıkıldı. Binanın sakinlerinden biri, binayı çökmesinden 10 dakika önce boşalttıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
aa.com.tr

10 Ocak’ta Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir bina çöktü. Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Ayanoğlu Mahallesi'nde depremde hasar gördüğü için boşaltılan 5 katlı bina, büyük bir gürültüyle yıkıldı.

Olay yerine AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enkaz altında 2 kişinin olabileceği ihtimali üzerine arama çalışması başlatıldı.

Binanın enkazına gelerek yetkililerden bilgi alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Herhangi bir vatandaşımızın burnu kanamış değil. İlk tespitlere göre herhangi bir yaralı ya da enkaz altında birinin olmadığını biliyoruz. Ancak buna rağmen AFAD ekiplerimiz binada dinleme yapacaklar' dedi.

‘10 dakika önce boşalttık’

‘10 dakika önce boşalttık’
İçeriğin Devamı Aşağıda

5 katlı binanın sakinlerinden Rıfat Hazer, evdeki bazı eşyalarını alıp ayrıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra binanın büyük bir gürültüyle çöktüğünü söyledi:

“10 dakika önce boşalttık, evden çıkmıştık. Yıkıldığı anda köşeyi dönüyordum. Sese tekrar döndüm, 5-10 dakika içerisinde her şeyi yaşadık. Binada 10 daire vardı. Depremden önce hepsi doluydu. En son ben boşalttım. Bina depremde çok zarar görmüştü. Kolonları patlamıştı. Bunu da yetkili yerlere bildirmiştik. Bina 19 yıllıktı.”

Hazer, binada kimsenin olmadığını ancak binanın çevresindeki yolda birilerinin olup olmadığını bilmediğini söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın