Görüş Bildir
Haberler
Emma Watson Bildiği Yolda: 'Feminazi' Sözünüz Doğruları Yapmama Engel Olmayacak'

etiket Emma Watson Bildiği Yolda: 'Feminazi' Sözünüz Doğruları Yapmama Engel Olmayacak'

Batuhan
09.03.2016 - 11:58

Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi oyuncu Emma Watson, ‘feminizm’ üzerine sıklıkla demeç vermesi nedeniyle bir grup insanın kendisini ‘feminazi’ diyerek nitelendirmesinin umrunda olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Birimi için çalışan Watson, aynı zamanda cinsiyet eşitliği üzerine çalışmalar yapan ‘HeforShe’ platformunun kurucularından biri.

Harry Potter serisindeki ‘Hermione Granger ‘ karakteriyle yıldızlaşan Watson, geçtiğimiz yıl dönemin başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Kadınlar iffetli olacak, herkesin içinde kahkahalar atmayacak” sözlerine ‘Direnkahkaha‘ notuyla birlikte kahkaha atarken bir fotoğrafını paylaşarak karşılık vermişti.

Watson ayrıca, Twitter hesabından Taksim’de Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla düzenlenen mini etekli eylemin haber linkini “Yürüyün Türk erkekleri” mesajıyla birlikte paylaşmıştı.

Guardian’da yer alan habere göre, kendisini ‘feminizm’ ve ‘Nazizm’ sözcüklerinin birleşiminden oluşan ‘feminazi’ olarak tanımlayan insanları umursamadığını belirten Watson, cinsiyet eşitliği üzerine akademik çalışmalar yapabilmek için Hollywood’daki kariyerine bir sene ara verdiğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

‘Bana artık istediğinizi söyleyebilirsiniz’

‘Bana artık istediğinizi söyleyebilirsiniz’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sahip olduğu şöhretin kendisinin de sıklıkla maruz kaldığı cinsiyet ayırımcılığını engellemediğini söyleyen Watson, Hollywood’daki kadın ve erkek oyuncuların kazançları arasındaki uçurumu vurguladığı açıklamaları yüzünden eleştirilmesini de ‘takmadığını’ belirtti.

Yaşadığı fiziksel tacizleri, kendi şöhretinin gölgesinde kalmasını istemediği için dile getirmek istemediğini aktaran Watson, “Para hakkında konuşmamamız gerekir; yoksa insanlar sizin ‘zor’ ya da ‘diva’ olduğunuzu düşünür. Ancak bana artık istediğinizi söyleyebilirsiniz. Söylediğiniz şeyler benim doğruları yapmayı denememe ve doğru şeyin olmasını sağlamama engel olmayacak. Söylediğiniz şeyler beni etkilemiyor” diye konuştu.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
550
180
20
13
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beste Bozdağ

Tam idol edinilecek insan işte

Ezgi

seviyorum bu kızı