Emekli Askerin Oğlu Dorukhan Büyükışık'ın Üstü Örtülmeye Çalışılan Cinayeti ile İlgili Kan Donduran Detaylar
Emekli Askerin Oğlu Dorukhan Büyükışık'ın Üstü Örtülmeye Çalışılan Cinayeti ile İlgili Kan Donduran Detaylar
13 Mayıs 2018 tarihinde İzmir’de bir inşaatın istinat duvarının üzerinde Dorukhan Büyükışık'ın cansız bedeni bulundu. O günden bu güne dek emekli bir asker olan babası Ethem Büyükışık adalet savaşı veriyor. Çünkü 26 yaşındaki Dorukhan'ın ölümü ile ilgili bazı gerçeklerin üstü birileri tarafından örtülmeye çalışılıyor. Ölüm sebebi kayıtlara yüksekten düşme olarak geçen Dorukhan Büyükışık cinayetini babası Ethem Büyükışık, karartılan deliller, silinen parmak izleri ve yalan beyanları kanıtlayarak yeniden anlattı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
13 Mayıs 2018 tarihinden bu yana üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamayan Dorukhan Büyükışık'ın ölümü ile ilgili babası Ethem Büyükışık adalet savaşı veriyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çok önemli görevler yapmış emekli bir tümgeneral olan baba, acı kaybının ardından oğlunun ölümü ile ilgili bilinmeyenleri Veryansın TV'ye anlattı.
2018 yılında gazetelere manşet olan esrarengiz ölüm ile ilgili sayısız şikayette bulunan acılı babanın anlattıkları herkesi şok etti.
Babasının bir silah arkadaşının oğlunun cenazesi için İzmir’e gelen Dorukhan, gecenin ilerleyen saatlerinde Narlıdere’deki evinden spor yapmak için çıktı.
Sabah saatlerinde evinden 600 metre uzaklıkta, spor yaptığı yerde cansız bedeni bulunan Dorukhan'ın ölümü ailesini adeta sarsmıştı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ethem Büyükışık'ın anlatımına göre, Dorukhan'ın cansız bedeni 27 metre yüksekliğindeki 7 katlı bir kaba inşaatın 10 metre önünde, kafası demir korkuluğun altında ve bedeni beton istinat duvarının üzerinde olacak şekilde bulundu.
Yetkililer bunun bir intihar girişimi olduğunu söylediler. Ancak 26 yaşındaki genç üniversiteyi bitirmiş, Rusya’dan bir iş teklifi almış ve gitmek için hazırlık yapıyordu. Babasına göre hayatına son vermesi için hiçbir neden yoktu.
Babanın öngörüsü bir şekilde doğruydu: Olay yerine savcıyla birlikte gelen adli tıp uzmanı, ilk muayenesinde ‘yüksekten düşme bulgusu yok’ tespitini yaptı.
Doktorun muayene sonrası babaya, “Yüksekten düşme bulgusu yok. Ya kalp krizi ya da darp ile bu olay gerçekleşmiş olabilir, sistematik otopsi yapılması gerekir.” diye belirtmesi üzerine Ethem Büyükışık, hayatını ‘cinayet’ olması muhtemel bu olaya adadı.
Doktorun uyarısı sonrası baba, sistematik otopsi yapılmasını istedi. Otopsi yapıldı. Sonuçta darp olabileceği vurgulandı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Olay yerinde bulunan işçiler ve tanıklar da etkisiz hale getirildi. Baba, işçilerin olayın olduğu saatte “yüksek bir haykırma” sesi duyduklarını söylese de yıllarca ifade vermelerinin engellendiğini söylüyor.
İşin peşini asla bırakmayan acılı baba tanıkların tespit edilmesini sağladı. Ancak ifadelerinde bu kez de ses duymadıklarını söylediler.
Dorukhan’ın ölü halde bulunduğu şantiye, İzmir’in önemli şirketlerinden olan Tanyer Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. ve çevresinde güvenlik kameralarına da ulaşılamadı.
Ethem Büyükışık, savcılık olayın üzerinden 25 ay geçtikten sonra kamera kayıtlarını istese de gizlendiğini belirtiyor.
Buna göre elde olan kayıtlar incelendiğinde Dorukhan’ın yolda yürürken virajı aldığı, sonra da bir daha görünmediği belirtiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ek olarak Tanyer İnşaat’a ait bir telefon numarasının olay günü şüphelilere talimat verdiğini açıklayan Ethem Büyükışık, inşaat şirketinin telefonun eski nesil bir telefon olduğunu ve kırdığını söylediği belirtiyor.
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden HTS Uzmanlık Raporu'na göre maktulün cep telefonu 01.30’dan 08.30’a kadar durağan haldeyken, 08.30’dan sonra yer değiştirdiği belirtildi.
O dönem Baba Ethem Büyükışık İzmir İl Jandarma Komutanlığı da HTS’yi incelemiş, polis raporuna tahrifat yaparak ayrı bir tutanak tuttu.
Baba Ethem Büyükışık’ın bağımsız bir kuruluşta yaptırdığı bilirkişi raporlarında telefondaki parmak izlerinin ise silinerek yok edildiğine ulaşılmıştı.
Olay yeri bilgisine göre 27 metreden düştüğü iddia edilen Dorukhan’ın başı parçalanmadan inşaat demirleri altındaydı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tüm bu bilgiler ışığında Baba Ethem Büyükışık, o gün olay yerinde görev yapan en az sekiz polis memuru hakkında işlem yapılmasını istedi.
Baba Ethem Büyükışık incelettiği tüm bilirkişi raporlarının sonucunda oğlunun demir bir çubukla sırtından darbe aldığını, bu darbe sonucu kaburgalarının kırıldığını, kırılan kaburgaların da ciğerlerine batması sonucu kan kaybından öldüğünü öğrenmişti.
“Yüksekten düşmeye bağlı ölüm” denilerek değiştirilen rapora itiraz eden acılı baba, ATK kurul üyelerini de şikayet etti.
Dosya yeniden incelenmesine rağmen yine aynı karar verilince Adalet Bakanlığı, ilgililer hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan adli soruşturma başlattı.
Sonunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Ethem Büyükışık, devletin hangi kurumuna gitse itirazının reddedildiğini anlattı. Yaşadığı acı ile birlikte eski bir asker olarak yalnız bırakıldığını belirten Ethem Büyükışık halen adalet savaşına devam ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ethem Büyükışık'ın açıklamalarını buradan dinleyebilirsiniz:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Amk düzeni meksikadan hiçbir farkımız kalmadı üstüne 15 milyon mülteci yavşağı besliyoruz yaşamamız mucize ve pamuk ipliğine bağlı.
Bir arkadaşım ikibinli yılların başlarında Çanakkale Çan ilçesinde gece vakti kaza yapıp rahmetli olmuş ve polis tarafından olayın üstü örtülmüştü, arabanın ... Devamını Gör
Vay amk ben böyle aşağılık düzenin..!