Görüş Bildir
Haberler
Elektro Optik Üretimine Başlandı

Elektro Optik Üretimine Başlandı

Ulaş
22.05.2014 - 19:27

Elektro Optik Üretimine Başlandı

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, ASELSAN ile Kazakistan Engineering şirketinin ortaklaşa kurduğu ve geçen yıl sonunda hizmete giren fabrikada elektro optik üretimine başlandığını bildirdi.

ASTANA

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, ASELSAN ile Kazakistan Engineering şirketinin ortaklaşa kurduğu ve geçen yıl sonunda Astana'da hizmete giren fabrikada elektro optik üretimine başlandığını kaydetti.

Ergeneman Aselsan'ın da katıldığı Kazakistan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı KADEX 2014'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ergeneman, 2013 sonunda başkent Astana'da faaliyete geçen Kazakistan Aselsan Engineering fabrikasında sadece elektro optik üretiminin değil her türlü elektronik sistem ve cihazın üretilmesini mümkün olduğunu söyledi.

Yazılım tabanlı üretim tesislerinin kısa sürede devreye alınmasının beklendiğini belirten Genel Müdürü Ergeneman, Kazak yerel firmalarıyla çeşitli işbirlikleri yaptıklarını kaydetti.

Ergeneman, Kazak yerel araç firmasıyla yürüttükleri projeyle geliştirdikleri stabilize silah sistemlerini araçların üzerine koyduklarını ve elektro optik sistemle donatarak KADEX 2014'de sergilediklerini belirterek, bu tür geliştirmelerle birlikte platform modernizasyonu işlerine de girebileceklerini dile getirdi.

Aselsan tarafından geliştirilen kaideye monteli Stinger sistemi olduğunu hatırlatan Ergeneman, Aselsan'ın Kazakistan'ın kullandığı emsal füzeler için de aynı sistemi geliştirmek için mühendislik çalışmalarına başladıklarını, prototipini oluşturarak gerekli denemeleri yaptıktan sonra kaideye monteli sistemi Kazakistan ordusunun emrine vermeyi istediklerini belirtti.

Kazakistan ASELSAN Engineering

Kazakistan ASELSAN Engineering, Şubat 2011'de kurulmuştu. Kazakistan'ın askeri ve sivil kuruluşlarla bölge ülkelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik elektro optik ve elektronik cihaz ve sistemlerini üreten şirketin fabrikasında 3 bin gece görüş cihazı, 1200 termal nişangah, 3 bin adet de gündüz görüş nişangahı üretme kapasitesi bulunuyor.

KAE sermayesinin yüzde 50'si Kazakistan Engineering şirketine, yüzde 49'u ASELSAN'a, yüzde 1'i de Türkiye'nin Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait.

  • AA
Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknolo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın