Görüş Bildir
Haberler
YKS
AYT
Eğitim İçin Kırmızı Alarm: Üniversite Sınavında, Sayısal Ortalamaları En Düşük Seviyeye Ulaştı

etiket Eğitim İçin Kırmızı Alarm: Üniversite Sınavında, Sayısal Ortalamaları En Düşük Seviyeye Ulaştı

Ulaş
27.04.2019 - 22:33

Türk Eğitim Derneği’nin düşünce kuruluşu TEDMEM, 2018 Eğitim Değerlendirme Raporu'nu yayımladı. Rapor, geleceğimiz olan çocuklar için tablonun ne kadar kritik bir seviyeye ulaştığını gösteriyor. Raporda 154 bin çocuğun eğitim dışında kaldığı belirtildi. Yüksek öğretim sınavlarında ise sayısalda en düşük ortalamalara ulaşıldı. 

Detaylara birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temel eğitimde olması beklenen 6-13 yaş aralığında yaklaşık 154 bin çocuk okul dışında kaldı.

Temel eğitimde olması beklenen 6-13 yaş aralığında yaklaşık 154 bin çocuk okul dışında kaldı.

Okula devam öğrenciler ise devamsızlık yapıyor.

Okula devam öğrenciler ise devamsızlık yapıyor.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu ve Esra Ülkar'ın rapordan derlediği verilere göre, genel orta öğretime yönelik veriler, neredeyse her üç öğrenciden birinin 20 gün ve üzeri devamsızlık yaptığına işaret ediyor.

12. sınıfların devamsızlık haklarının arttırılması ve 2018’de de getirilen devamsızlık afları gibi uygulamalar öğrencilerin daha rahat davranmasına sebep oldu. Okul dışı kaynaklara yönelmeyi de dolaylı olarak destekledi.

Sayısalda en düşük ortalamalara ulaşıldı...

Sayısalda en düşük ortalamalara ulaşıldı...

Ortaöğretime geçişte uygulanan LGS’de 8. sınıf öğrencilerinin temel matematik bilgisinden yoksun olduğu gözlendi. Matematik testinin başarı oranı 100 üzerinden 24.77’yle diğer alt testler arasında en düşük değere sahip. Matematik testinde öğrencilerin doğru cevap ortalaması ise 20 soruda 4,95. Alan Yeterlik Testi’ne (AYT) katılan öğrencilerin ortalama puanları matematikte 40 soruda 3.923; fizikte 14 soruda 0.467; kimyada 13 soruda 1.109; biyolojide 13 soruda 1.669’dur. Özellikle fen bilimleri alanında elde edilen bu sonuçlar bugüne kadar gerçekleştirilen yükseköğretime geçiş sınavlarında elde edilen en düşük ortalamalar oldu.”

Üniversite mezunlarının işsizlik oranı ortaöğretimin altında olanları geçti.

Üniversite mezunlarının işsizlik oranı ortaöğretimin altında olanları geçti.

25 - 34 yaş aralığında olup üniversite mezunu olanların oranı son 10 yılda neredeyse ikiye katlanarak yüzde 32 oldu.

İşsizlik oranları incelendiğinde ise yükseköğretim mezunlarının işsizlik oranının (yüzde 13.1), eğitim düzeyi ortaöğretimin altında olan yetişkinlerin işsizlik oranından (yüzde 11.7) daha yüksek oluşu dikkat çekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
442
205
90
59
20
20
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Tesadüfe bakın ki, İmam Hatip okullarının sayısı da en yüksek seviyeye ulaştı.

Açelya

Sonra eğitim için yurt dışını tercih eden gençler vatan haini damgası yiyor :((

Kzlt

Okuduğunu anlamayan anladığını unutan, daha çok teknolojiyi tüketen bir nesil mi geliyor? Sayısalı iyiyse doktor olsun sözeli iyiyse avukat olsun, kimyaya il... Devamını Gör

ozden.ygt

Şu yorumun altına imzamı atmak istiyorum. Yüksek puanlar heba olmasın diye tıp hukuk yazıp gidiyorlar, puan heba etmemek için ömür heba ediyorlar sevmedikler... Devamını Gör