Görüş Bildir
Haberler
Eğer Kendinizi Yaşadığınız Topluma Ait Hissetmiyorsanız Size Çok Tanıdık Gelecek 15 Durum

etiket Eğer Kendinizi Yaşadığınız Topluma Ait Hissetmiyorsanız Size Çok Tanıdık Gelecek 15 Durum

30.01.2021 - 13:31

'Kendini yaşadığı topluma ait hissetmemek' son yıllarda çoğu kişinin yaşadığı bir sorun. Bu şekilde hisseden insanları daha iyi anlamak, genel olarak yaşadıkları durumları ve hislerini kısaca bir özetlemek istedik. Siz de bunlardan biriyseniz bize hak vereceksiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gelenek ve göreneklerin birçoğunun saçma gelmesi.

1. Gelenek ve göreneklerin birçoğunun saçma gelmesi.

Çok eskiden kalmış, modern dünyada yeri olmayan birtakım gelenek ve görenekler toplumun büyük bir kısmı tarafından hala kutsanıyorken, siz bunun altında mantık ararsınız. Ve elbette bulamazsınız. Bu yüzden çoğu gelenek görenek size anlamsız gelir, topluma ayak uydurmakta zorluk çekersiniz.

2. İnsanların izlediklerini veya dinlediklerini sev(e)memek...

2. İnsanların izlediklerini veya dinlediklerini sev(e)memek...

Yeni çıkan filmler, diziler, TV programları, şarkılar... Herkes deli gibi izler, dinler ve hakkında konuşur. Siz de bir göz atarsınız ama 'bu muydu lan bu kadar tatava yapılan şey?' diye düşünürsünüz. Çıkan sözde sanat eserleri size hiç hitap etmez.

3. Popüler akımlardan bihaber olmak, yeni ünlülerin hiçbirini tanımamak...

3. Popüler akımlardan bihaber olmak, yeni ünlülerin hiçbirini tanımamak...

Popüler olan şeyler size hitap etmediği için ilgisiz kalırsınız. Sonra günün birinde insanların hiç tanımadığınız bir ünlüden konuştuğunu, onu benimsediklerini görürsünüz. Biraz yaşlı bile hissettiğiniz olur...

4. "Belki de yanlış zamanda dünyaya geldim" düşüncesi.

4. "Belki de yanlış zamanda dünyaya geldim" düşüncesi.

'Bir 10 - 20 yıl önce doğmuş olsaydım var yaa...' düşüncesi aklınızdan hiç çıkmaz. Belki sorun toplumda değil zamandadır. Ancak zaman makinesi de icat olmadığına göre içinde bulunduğunuz toplumla yaşamayı öğrenmek zorundasınızdır.

5. Eskiden iyi anlaştığınız insanlarla anlaşamamak...

Toplumun çoğu ile anlaşamadığınızı fark ettiğinizde içinizi dökmek için eskiden çok iyi anlaştığınız birini ararsınız. Ancak içinde bulunduğunuz toplum insanları da şekillendirir. O çok iyi anlaştığınız kişi de toplum tarafından sıradanlaştırılmış ve anlaşamayacağınız insanlardan birine dönüşmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çoğu kişiyle aynı dili konuşamamak.

Konuştuğunuz dil kağıt üzerinde Türkçe olabilir. Ancak Türkçe kelimelerle siz başka şeyler söylersiniz, karşınızdaki başka şeyler anlar. Siz de yeri gelir insanların ne anlatmak istediğini anlayamazsınız. Toplumun çoğu sizinle ayrı dünyaların insanıdır.

7. Yeni insanlarla tanışamamak.

Aynı dili konuşmuyorsunuz, zaten yeni çıkan film ve müziklerle de ilgilenmiyorsunuz. Bu yüzden insanlarla tanışma aşamasındaki küçük sohbetlerde bile zorlanırsınız. Hadi bu aşamayı atlattınız diyelim, insanları tanımaya başladıkça anlaşamayacağınızı hissedersiniz. İçinde bulunduğunuz topluma gittikçe yabancılaşırsınız.

8. Flört dahi edememek.

Aynı dili konuşamadığınız toplumun insanlarıyla nasıl başarılı bir şekilde flört edebilirsiniz ki? Karşı cinsin beklentileri, flörte yaklaşımı bile size bambaşka gelir. Toplumda kabul görmüş flört etme şekli bile size garip gelir.

9. Gittikçe bireyselleşmek.

Topluma uyum sağlayamayınca yalnız kalmayı tercih edersiniz. Bireyci düşünmeye başlarsınız. Ancak bu da size yer yer sorun çıkarır. İşte, okulda, topluluk ile hareket etmeniz gereken zamanlarda uyumsuz olarak değerlendirilirsiniz.

10. Dert anlamaktan vazgeçmek.

10. Dert anlamaktan vazgeçmek.

Daha önce birçok kez insanlara bir şeyler anlatmayı denemişsinizdir. Ama hiç kimse sizi anlamadığı için ve her seferinde aynı beyhude cevapları aldığınız için pes etmişsinizdir. 'He he' moduna geçer, sorunlarınızla kendi içinizde yüzleşmeye devam edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Apolitikleşmek.

11. Apolitikleşmek.

Anlaşamadığınız toplumun siyasileri de sizi anlamaz. Hatta sizi temsil eden bir siyasi partinin olmadığını bile düşünürsünüz. Zaten manevi olarak ait hissetmediğiniz toplumun dertleri de sizi ilgilendirmez. Siyasetle uğraşmayı bırakıp apolitik takılmaya başlarsınız.

12. Güvensiz hissetmek.

Ait olmadığınızı düşündüğünüz bir toplumda, anlaşamayacağınız insanlarla bir arada yaşıyorsunuz. Haliyle güvensiz hissetmeye başlarsınız. Sokakta yürürken, insanlarla konuşurken, çalışırken hep bir tedirginlik içindesinizdir.

13. Daha iyisini hak ediyorum düşüncesi.

İçinizde hep bir 'ben daha iyilerini hak ediyorum, buralara layık değilim' hissi vardır. Bu his insanı yer bitirir. Aklınızdan hiç çıkmaz, bu yüzden yaşadığınız her olayda bir haksızlığa uğruyormuş gibi düşünürsünüz.

14. Diğer ülkelerdeki insanların hayatlarına bakıp bakıp iç çekmek.

14. Diğer ülkelerdeki insanların hayatlarına bakıp bakıp iç çekmek.

Başka ülkede yaşayan yaşıtlarınız size hep daha mutlu görünür. Çünkü onlar anlaşabilecekleri insanlarla, mutlu olacakları bir coğrafyada yaşamaktadırlar. Aynı tarihte doğmuşsunuzdur ama onlar bambaşka bir yerde, hayata birkaç sıfır önde başlamıştır.

15. Başka diyarlara göç etme isteği.

15. Başka diyarlara göç etme isteği.

Yaşadığınız toplumdan kurtulup, her şeyi geride bırakıp bambaşka bir ülkeye gitme düşüncesi hep aklınızın bir köşesindedir. Ancak maddi koşulları, vizesi, iş bulma zorluğu derken bu isteğinizi de uygulamak zordur. Ayrıca ya gideceğiniz yerde de aynı duyguyu hissederseniz? Bu düşüncelerle kendinizi yersiniz. Anlaşabileceğiniz insanlarla birlikte mutlu mesut yaşama isteği, tatlı bir rüya olarak ara ara kendini hatırlatır durur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
494
149
79
52
21
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?