Eğer Kendinizi Yaşadığınız Topluma Ait Hissetmiyorsanız Size Çok Tanıdık Gelecek 15 Durum
'Kendini yaşadığı topluma ait hissetmemek' son yıllarda çoğu kişinin yaşadığı bir sorun. Bu şekilde hisseden insanları daha iyi anlamak, genel olarak yaşadıkları durumları ve hislerini kısaca bir özetlemek istedik. Siz de bunlardan biriyseniz bize hak vereceksiniz...
1. Gelenek ve göreneklerin birçoğunun saçma gelmesi.
2. İnsanların izlediklerini veya dinlediklerini sev(e)memek...
3. Popüler akımlardan bihaber olmak, yeni ünlülerin hiçbirini tanımamak...
4. "Belki de yanlış zamanda dünyaya geldim" düşüncesi.
5. Eskiden iyi anlaştığınız insanlarla anlaşamamak...
6. Çoğu kişiyle aynı dili konuşamamak.
Konuştuğunuz dil kağıt üzerinde Türkçe olabilir. Ancak Türkçe kelimelerle siz başka şeyler söylersiniz, karşınızdaki başka şeyler anlar. Siz de yeri gelir insanların ne anlatmak istediğini anlayamazsınız. Toplumun çoğu sizinle ayrı dünyaların insanıdır.
7. Yeni insanlarla tanışamamak.
Aynı dili konuşmuyorsunuz, zaten yeni çıkan film ve müziklerle de ilgilenmiyorsunuz. Bu yüzden insanlarla tanışma aşamasındaki küçük sohbetlerde bile zorlanırsınız. Hadi bu aşamayı atlattınız diyelim, insanları tanımaya başladıkça anlaşamayacağınızı hissedersiniz. İçinde bulunduğunuz topluma gittikçe yabancılaşırsınız.
8. Flört dahi edememek.
Aynı dili konuşamadığınız toplumun insanlarıyla nasıl başarılı bir şekilde flört edebilirsiniz ki? Karşı cinsin beklentileri, flörte yaklaşımı bile size bambaşka gelir. Toplumda kabul görmüş flört etme şekli bile size garip gelir.
9. Gittikçe bireyselleşmek.
Topluma uyum sağlayamayınca yalnız kalmayı tercih edersiniz. Bireyci düşünmeye başlarsınız. Ancak bu da size yer yer sorun çıkarır. İşte, okulda, topluluk ile hareket etmeniz gereken zamanlarda uyumsuz olarak değerlendirilirsiniz.
10. Dert anlamaktan vazgeçmek.
Daha önce birçok kez insanlara bir şeyler anlatmayı denemişsinizdir. Ama hiç kimse sizi anlamadığı için ve her seferinde aynı beyhude cevapları aldığınız için pes etmişsinizdir. 'He he' moduna geçer, sorunlarınızla kendi içinizde yüzleşmeye devam edersiniz.
11. Apolitikleşmek.
Anlaşamadığınız toplumun siyasileri de sizi anlamaz. Hatta sizi temsil eden bir siyasi partinin olmadığını bile düşünürsünüz. Zaten manevi olarak ait hissetmediğiniz toplumun dertleri de sizi ilgilendirmez. Siyasetle uğraşmayı bırakıp apolitik takılmaya başlarsınız.
12. Güvensiz hissetmek.
Ait olmadığınızı düşündüğünüz bir toplumda, anlaşamayacağınız insanlarla bir arada yaşıyorsunuz. Haliyle güvensiz hissetmeye başlarsınız. Sokakta yürürken, insanlarla konuşurken, çalışırken hep bir tedirginlik içindesinizdir.
13. Daha iyisini hak ediyorum düşüncesi.
İçinizde hep bir 'ben daha iyilerini hak ediyorum, buralara layık değilim' hissi vardır. Bu his insanı yer bitirir. Aklınızdan hiç çıkmaz, bu yüzden yaşadığınız her olayda bir haksızlığa uğruyormuş gibi düşünürsünüz.
14. Diğer ülkelerdeki insanların hayatlarına bakıp bakıp iç çekmek.
Başka ülkede yaşayan yaşıtlarınız size hep daha mutlu görünür. Çünkü onlar anlaşabilecekleri insanlarla, mutlu olacakları bir coğrafyada yaşamaktadırlar. Aynı tarihte doğmuşsunuzdur ama onlar bambaşka bir yerde, hayata birkaç sıfır önde başlamıştır.
15. Başka diyarlara göç etme isteği.
Yaşadığınız toplumdan kurtulup, her şeyi geride bırakıp bambaşka bir ülkeye gitme düşüncesi hep aklınızın bir köşesindedir. Ancak maddi koşulları, vizesi, iş bulma zorluğu derken bu isteğinizi de uygulamak zordur. Ayrıca ya gideceğiniz yerde de aynı duyguyu hissederseniz? Bu düşüncelerle kendinizi yersiniz. Anlaşabileceğiniz insanlarla birlikte mutlu mesut yaşama isteği, tatlı bir rüya olarak ara ara kendini hatırlatır durur.
Bu içerikler de ilginizi çekebilir:
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
E bu ben.
Türkiye şartları insanları karamsarlığa soktuğu için herkes kendini toplumdan mahrum görüyor
Tam "ben" diyecekken aslında "bizler" diyebilecek kadar kalabalık olduğumuzu fark etmek..
Aklımdan geçenleri yazmışssınız.Tebrikler.