Görüş Bildir
Haberler
Eczanelerde Ürün Reklamı Yapılmayacak

Eczanelerde Ürün Reklamı Yapılmayacak

Melda Köksal
10.07.2014 - 11:33 Son Güncelleme: 10.07.2014 - 11:47

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karara göre bundan sonra eczanelerin cam ve vitrinlerinde ilaç, kozmetik ve gıda takviyesi gibi ürünlerin ilanları yer almayacak.

Sağlık Bakanlığı, vatandaşı yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle eczane vitrinlerindeki ilanlara yasak getirdi. Vitrine yapıştırılan ve eczane önüne koyulan panolara yapıştırılan ilanlar artık görüntü kirliliği de oluşturmayacak. 2 yıl önce yapılan düzenlemenin çıkan yönetmeliğini bakanlık, sağlık müdürlükleri kanalı ile eczanelere duyurdu. Kararı duyan kimi eczaneler vitrinlerini boşaltırken kimisi ürünlerini çıkartmaya hazırlanıyor.

Kararın doğru bir uygulama olduğunu fakat tanıtımların tamamen kaldırılmaması gerektiğini vurgulayan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan Sayılkan, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Tüm ürünleri tümden yasaklamak yerine eczanelerde standart bir reklam alanı oluşturulup, ürünün neye iyi geldiği belirtilmeden sadece tanıtılması yasal hale getirilebilirdi. Çünkü eczaneler dışında da bu ürünler satılıyor. Biz insanlarımıza ‘Tüm ürünleri eczaneden alın’ diyorsak, bununla alakalı doğru yönlendirme yapabileceğimiz tanıtım amaçlı bir yer bırakabilirdik.”

haber kaynağı: 365haber.org

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın