Görüş Bildir
Haberler
Ebu Hamza Meğer MI5 İçin Çalışmış

Ebu Hamza Meğer MI5 İçin Çalışmış

ERGİN
08.05.2014 - 10:56 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 12:50

Yaklşık 11 terör sucundan Amerikada yargılanan Ebu HAMZA'nın savunma avukatları Ebu HAMZA'nın MI5 için çalıştığını ve pekçok terör eylemini engellediğini idda etti.

2004 yılında İngilterede terör suçundan yakalanan Ebu Hamza El Masri, yargılanmak üzere 2012 yılında Amerikaya iade edilmişti. Mahkemede kendisine yöneltilen 1998 yılında Yemende Batılı Turistlerin kaçırılması ve Cihad kampı oluşturup terörist yetiştirme iddalarına 'asla' diyerek cevap verdi. Ayrıca ifadesinde El -Kaide gruplarına ve türevi militanlara destek vermediğini de idda etti.

1998 yılında Yemende kaçırılan 16 batılı turistlerden biri olan ve o günkü olayların görgü tanığı olup hayatta kalmayı başaranlardan biri olan Mary QUİN Yemende meydana gelen olayda Ebu Hamzanın dahil olduğunu bildirdi. Savunma avukatları bu bilginin kesinlikle yanlış oldunu savunurken. Mahkemenin jurinin hazır olmadığı bir başka oturumunda Ebu Hamzanın cihadistlerle tansiyonu düşürmek için MI5 ile ortaklaşa çalıştığını idda ederek mahkemeye bu iddalarını kanıtlayacak belge ve dokumanların Scotland Yard tarafından alınabileceğini söylemesi üzerine mahkeme bu delillerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Olay günü Ebu Hamzaya ait uydu telefonun kayıtları incelelndiğinde Yemende bulunan Cihadist militanların başı olan Ebu Hassan ile sürekli olarak konuştuğunu ve bu konuşma neticesinde 500 sterlinlik bir süreye denk geldiği bu zaman zarfında rehinelerin serbest kalması için görüştüğünü belirten savunma, bu görüşmeye ait ses kaydının Mary QUİN dinletiletilerek konuşmadaki kişinin kendilerini kaçıran militanların başı Ebu Hassan olup olmadığı sorulduğunda 'olabilir' cevabı vermişti.

Kaynak: http://m.bbc.co.uk/news/world-us-cana...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0