Görüş Bildir
Haberler
eBay: Şifrenizi Değiştirin

eBay: Şifrenizi Değiştirin

Ulaş
22.05.2014 - 01:00

eBay: Şifrenizi Değiştirin

Siber saldırganlar online alışveriş sitesi eBay'ı hedef aldı. Üyelerinin eposta adresi ve benzeri bilgileri çalınan şirket mesaj göndererek şifrelerin değiştirilmesini istedi.

İnternet şirketlerinin en büyük sorunlarından biri olan siber saldırılardan eBay de nasibini aldı. Online alışveriş şirketi, yaptığı açıklama ile 'çok sayıda' üyenin bilgilerinin çalındığını ifade etti. Üyelerine mesaj gönderen eBay, siteye üye olurken kullanılan şifrelerin değiştirilmesini istedi.

Şirketin yaptığı açıklamada finansman bilgilerinin çalındığına dair bir kanıt olmadığı belirtilirken, kredi kartı ve benzeri bilgilerin şifreli ve ayrı bir şekilde tutulduğu da ifade edildi. Şirket her ihtimale karşı son 12 ay içinde alışveriş yapan 145 milyon müşterisini şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyardı.

ABD'de işlem gören eBay hisseleri açıklamanın ardından yüzde 3.2 oranında değer kaybetti. Saldırıdan etkilenen üye sayısı tam olarak açıklanmazken saldırının ilk kez 2 hafta önce fark edildiği belirtildi.

Türkiye'de de iştiraki var

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan eBay, ikinci el ya da yeni ürünlerin satıldığı bir platform. Türkiye'de Gittigidiyor ile ortaklığı bulunan şirket, kendi alanında en büyük firmalardan biri.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/eba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0