Görüş Bildir
Haberler
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) Nedir? e-Okul VBS Giriş Nasıl Yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) Nedir? e-Okul VBS Giriş Nasıl Yapılır?

dila bahar
27.10.2021 - 13:40

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Çocuklarının devamsızlık bilgilerine rahatlıkla ulaşabilen veliler, e-okul VBS ile birçok bilgiye de ulaşabiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne, öğrenci T,C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş sağlanabiliyor. E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne nasıl giriş yapılır? İşte bilmeniz gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Online eğitimin sona erip yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin devamsızlıkları artarken, aileler artık çocuklarını E-Okul sistemi üzerinden kontrol edebilecekler. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden E-Karne, devamsızlık ve not bilgilerine ulaşılabiliyor. Peki E-Okul VBS nasıl kullanılıyor?

E-Okul Veli Bilgilendir Sistemi Nedir?

E-Okul Veli Bilgilendir Sistemi Nedir?

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından kullanılan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, öğrenciler okullarına kayıt olur olmaz kişisel bilgileri kullanılarak E-Okul hesapları oluşturulur. Öğretmenler tarafından sürekli güncel bilgiler ve notlar yüklenilen bu sisteme veliler kolaylıkla giriş yapabilmektedir. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmış olan e-Okul Veli Bilgi Bilgilendirme Sistemi ile takip edilebilecek hizmetler arasında devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav sonuçları, sözlü notları, sınav tarihleri, diploma notu sorgulama, alınan belgelerin görüntülenmesi (takdir, teşekkür, onur belgesi vb.), nakil işlemleri, öğrencinin okunan kitaplar, yerleştirme ve sınav bilgileri ve okul duyuruları gibi hizmetler yer almaktadır.

E-Okul Veli Bilgilendir Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendir Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

MEB tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bilgiler eksiksiz bir şekilde girildikten sonra, öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın