Düşük Doğum Oranına Çözüm Arayışları: İşte Üremeye Teşvik Veren Ülkeler
Düşük Doğum Oranına Çözüm Arayışları: İşte Üremeye Teşvik Veren Ülkeler
Yapılan son araştırmaları göre 2017 yılı dünya genelinde üreme konusunda başarısız bir yıl oldu. Aslında kulağa önce güzel bir haber gibi gelse de, bir ülkenin nüfusundaki ani düşüşler sosyal kurumlar, yaşlı bakımı, çalışma gücü gibi meselelerde ciddi sorunlara yol açabilir.
Indy100'den sizler için derlediğimize göre, özellikle belli bazı ülkeler konuya çözüm getirmek için harekete geçmek zorunda kalabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İspanya'da 2015 yılından beri doğum oranlarında kritik bir düşüş yaşanıyor. Hükumet konu hakkında çalışması için Edelmira Barreira Diz'i demografik zorluklar özel temsilcisi olarak atadı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hong Kong, 2013 yılından beri çocuk sahibi olan çiftlere teşvik ödeneği veriyor. Buna rağmen doğum oranı kadın başına 1.8'e kadar düştü.
İtalya'nın doğum oranı ise 1.43 ve Avrupa genelinin oldukça altında. Ülkede 'Güzelliğin yaşı yoktur ama doğurganlığın var' minvalinde reklamlar yapılsa da pek başarı sağlanamadı.
Hindistan'da popülasyon ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok fakat Parsi toplumun sayısı giderek düşüyor. Bu konuya karşın ülkede "Sorumluluk sahibi olun! Bu akşam kondom kullanmayın." gibi sloganlar ön planda.
Danimarka'nın doğum oranı ise yılda kadın başına 1.73. Büyük bir tatil firması, onlardan satın aldığınız tatil sırasında hamile kalırsanız bebeğinizin 3 yıllık mama, bez, kıyafet ve oyuncak ihtiyacını karşılama sözü veriyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Rusya'da bu sorun o kadar kötü bir hal aldı ki, 2007 yılında 12 Eylül tarihi resmi 'Gebe Kalma Günü' olarak ilan edildi.
Japonya ise olaya daha teknolojik ve yenilikçi bir şekilde yaklaştı. 2010 yılında Yotaro adındaki robot genç ailelere bebek sahibi olmanın simülasyonunu yaşattı.
Dünyanın en düşük doğum oranı kadın başına 0.81 çocukla Singapur'da görülüyor. Ülkede her yıl 5 milyar TL kadar para insanları seks yapmaya teşvik etmek için yapılan projelere harcanıyor.
Güney Kore'de de her çarşamba 'Aile Günü' kapsamında şirketler mesai yapmıyor. İkinci çocuk sahibi olan ailelere ise maddi destek ve teşvikler var.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
avrupa bu konuda bizi kıskanıyor olabilir işte :D
:))) :D
tabi Araplarda ve Suriyelilerde böyle dertler yok maşallah 4 lü 5 li çoğalıyorlar
bi doğurunca 40 gün sonra diğerini yapıyor. adamlar aç aç dflfmlgmfg
suriyeli arkadaşları bu ülkelere yönlendirin