Görüş Bildir
Haberler
Adrenalin Bağımlılarının Seyahat Rotası: Dünyanın En Tehlikeli Geçiti El Caminito del Rey Yeniden Açıldı!

Adrenalin Bağımlılarının Seyahat Rotası: Dünyanın En Tehlikeli Geçiti El Caminito del Rey Yeniden Açıldı!

ilmissha
19.10.2015 - 00:00

Hiking yapmayı sever misiniz? Peki bir nehrin üzerinde duran yaklaşık 100 metre yükseklikteki bir köprüden geçmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise, dünyanın en tehlikeli geçitlerinden biri olan El Caminito del Rey ya da ''Kralın Küçük Patikası'' sizleri bekliyor!

Kaynak: http://all-that-is-interesting.com/el...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney İspanya'da sarp kayalıklar boyunca uzanan dar geçit El Caminito, Malaga'daki iki hidroelektrik barajı bağlamak için 1905 yılında tamamlandı. 1921'de Kral Alfonso XIII, bu küçük patikanın açılışına başkanlık etti ve o kadar beğendi ki patikanın üzerinden yürüdü. Elektriğin birkaç yıl önce geldiği İspanya'da bu tarihi bir andı, İkinci sanayi devrimi Avrupa'daki tüm hayatları değiştiriyordu.

Yerli halk, tüm yüzyıl boyunca buradan düzenli olarak geçiyordu. Çocuklar her gün okula gidip geliyor, aileler yakın köylerdeki marketlere ya da arkadaşlarını görmeye gidiyordu. Maalesef patikayı kullanan insanlardan hiç kimse sorumlu değildi. Sonunda Kralı Yolu çürümeye bırakıldı.

Son 30 yılda, patikanın tahtaları ve kirişleri nehre düşmeye başladı ve düzenli seyahat edenleri çıkmaza soktu. Bazen ölümcül sonuçlar doğsa da cesur dağcılar patikadan geçmeye devam etti . 

1999 ve 2000 yılları arasında 5 dağcı hayatını kaybetti ve yetkililer yolu resmi olarak kapattı. Çıkmaya çalışanlar da para cezasına çarptırıldı.

Fakat Kral Yolu Mart 2015 yeniden açıldı. Yürüyerek 3 ya da 4 saat süren yol, plajlarıyla tanınan muhteşem bölge Costa del Sol'daki Garganta del Chorro boğazıyla da oldukça yakın.

Hava koşulları izin verirse salıdan pazar gününe kadar açık olan patikaya, günde yalnızca 600 kişi erişebiliyor. 100 yıl önce olduğu gibi muhteşem kıyı görüntüleri sağlayan yol, aylar öncesinden rezerve edilebiliyor. Giriş şu anda ücretsiz iken, Mart 2016'daki misafirler 6 dolar ödemek zorunda.

El Caminito'yu geçmek için Iron Man gücüne ihtiyaç yok. Etrafta parmaklıklar mevcut ve giren kişilere kask dağıtıyor. Size de sadece tadını çıkarmak kalıyor.

Nisan 2014'de patikaya çıkan Thrillseekers Anonymous'un macerasına buyurun; cesaret edebilirseniz tabi:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
86
70
21
18
11
0