Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Dayanıklı Mikroskobik Canlısı Tardigratlar, Uzay Yolculuğuna Hazırlanıyor

Dünyanın En Dayanıklı Mikroskobik Canlısı Tardigratlar, Uzay Yolculuğuna Hazırlanıyor

Ulaş
09.01.2022 - 21:05

Tardigratlar şansını bir de uzayda deneyecek. Dünyanın en dayanıklı mikroskobik canlıları, komşu yıldız sistemlerine gönderilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayıp Rıhtım'dan Hakan Tunç'un derlediği habere göre, tardigratlar uzay yolculuğuna hazırlanıyor. Su ayıları olarak da anılan bu mikroskobik canlı türü, Dünya’nın en dayanıklısı olarak biliniyor. Bilim insanları ise onların komşu yıldız sistemlerindeki hayatta kalma şansını sınamayı planlıyor.

değil, birkaç yıldır bilim insanları arasında konuşulur hale geldi. İnsan ırkı için bu hedef hâla çok uzak. Ancak bununla birlikte yıldızlararası mesafeleri binlerce yıl yerine onlarca yılda geçebilecek sondalar hazırlamak için teknolojiler geliştirilmeye devam ediyor. Şimdi, yapılan yeni bir çalışma ile bu özel gemilerde yaşayan çok özel yolcuların olabileceği ifade ediliyor.

Bu yeni nesil uzay gemisinin güçlü lazerler tarafından ışık hızının beşte birine kadar hızlandırılması bekleniyor. Ancak yolcuların düşünülerek tasarlanmadığı da belirtiliyor. Eğer yapılan hesaplamalar doğru çıkarsa ve herhangi bir sorun olmazsa söz konusu uzay gemisinin Güneş’e en yakın yıldız olan Proxima Centauri’ye çeyrek asırdan daha kısa bir süreyle ulaşacakları tahmin ediliyor.

UC Santa Barbara Üniversitesinde çalışan profesörler Philip Lubin ve Joel Rothman’ın bu konuda çok ilginç fikirleri var. Potansiyel görevde insanların yer alması imkansız olsa da, gidebilecek başka canlı organizmalar var. Ve onları göndermek aslında büyük bilimsel bir atılım yaratabilir ve hızlandırılmış yıldızlararası yolcuğu adına bazı soruları cevaplandırabilir.

Tardigratlar uzay yolculuğu sırasında birçok sorunun cevabını bulmamızı sağlayabilir

Tardigratlar uzay yolculuğu sırasında birçok sorunun cevabını bulmamızı sağlayabilir

Acta Astronautica dergisinde yayımlanan bir makaleye göre potansiyel görevler için radyasyona dayanıklı ve durağanlığa girebilen organizmalar gerektiriyor. Bu tür hayvanlardan ilki su ayıları olarak da bilinen tardigratlar. Diğeri ise bilimsel araştırmalarda sıklıkla kullanılan bir solucan türü olan İplik Kurdu, bilimsel adıyla C. elegans. Her iki aday da Uluslararası Uzay İstasyonu üzerinde ve dışında yapılan deneyler ile uzayı çoktan deneyimlemiş durumdalar.

Profesör Joel Rothman, yaptığı açıklamada potansiyel deneyle ilgili olarak şunları ifade etti:

“Dünyasal kökenlerinden ışık hızına yakın bir hızla uzaklaşırken eğitilmiş davranışlarını ne kadar iyi hatırladıklarını sorabilir ve metabolizmalarını, fizyolojilerini, nörolojik işlevlerini, üremelerini ve yaşlanmalarını inceleyebiliriz. Bu hayvanlar üzerinde bir laboratuvarda gerçekleştirilebilecek deneylerin çoğu, kozmosta hızla ilerlerken StarChips’te gerçekleştirilebilir. Her ne olursa olsun, yıldızlararası taşıyıcıların tasarımı hakkında, bu küçücük hayvanlarda tespit edilen sorunları iyileştirebilecek bir şekilde daha ileriye gitmeye başlayabiliriz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
13
4
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Demir

yapmayın gurban olayım o mikrobik orda buyur felan gelir dünyanın anasını sikertir

era

Hahah😂

Ismi lazım değil

Starttrek New jenaration da bu hayvan evrim geçiriyordu kocaman oluyordu ve portal açabiliyordu Gerçekleşmesi dileği ile

Kunti kunti

Tipe bak AQ , ayaklanmış lahana sarmaya benziyor