Görüş Bildir
Haberler
Dünyada Olduğuna İnanamayacağınız 10 Yer

Dünyada Olduğuna İnanamayacağınız 10 Yer

10. Bigar Şelalesi

10. Bigar Şelalesi

Üzeri yosun kaplanmış kayalardan ve taşlardan akan bigar şelalesi (Bigar walls) Yosunların arasından sızılarak mükemmel bir doğa harikasını oluşturmaktadır. Anina dağlarının zengin yeraltı su kaynakları ile beslenir bu şelaler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Mauritius

9. Mauritius

Oval şekilde bir görünüşe sahip olan merkez ada, volkanik bir yapıya sahiptir. Güney kıyıları hariç bütün kıyıları sığ kayalıklar ve mercanlarla çevrilidir. Adanın kuzey bölgelerinde ovalar, orta kesimlerde ise yüksekliği 670 m'yi bulan yaylalar gözlemlenebilmektedir.

8. Pamukkale Travertenleri

8. Pamukkale Travertenleri

Pamukkale adı, kireçli sıcak suların çökelmesi sırasında meydana gelen pamuk gibi beyaz pamuk taşlarından gelmektedir. Bu özelliği ile Pamukkale, dünyaca ün kazanmış turistik bir yer durumundadır. Pamukkale'nin bu özelliği yanı sıra, İlkçağın önemli bir şehri olan Hierapolis şehrinin kalıntıları da, önemini arttıran bir sebeptir.

7. Parıldayan Mağara

7. Parıldayan Mağara

Bu tarz mağaralar sadece Yeni Zelanda'da bulunuyor. Waitomo Glowworm Mağaraları. Ülkenin en dikkat çekici turistik atraksiyonlarından.

6. Deadvlei

6. Deadvlei

5. Hillier Gölü

5. Hillier Gölü

Yukardan bakıldığında, uzaklarda parıldayan Hillien Gölü'nü soluk pembe yüzeyi, dikdörtgen bir pasta üzerindeki şekerli krema gibi görünüyor. Göl, Middle Adası'nın gür ormanlarla kaplı kıyılarına gerçekten de beklenmedik bir renk katıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Fly Geyser

4. Fly Geyser

Fly Geyser, olarak da bilinir Fly Ranch Şofben bir insan yapımı küçük jeotermal şofben bulunan Washoe County, Nevada , yaklaşık 20 mil (32 km) Kuzey Gerlach. Fly Geyser Sinek Rezervuar kıyısında yer almaktadır ve yaklaşık 5 feet (1.5 m) yüksek, 12 feet (3.7 m) genişliğinde, oturur höyüğün sayıyor.

3. Gökkuşağı Nehri

3. Gökkuşağı Nehri

Dünyanın en güzel nehri olarak tanımlanan Gökkuşağı nehri özelliğini adından da anlaşılacağı üzere renginden alır. Yılın çoğu zamanında yeşil yosunlarla kaplı taşları ve mavi suları olan Gökkuşağı Nehri bazı zamanlarda gökkuşağının tüm renklerini içinde barındırır. Rengarenk açan çiçekler nehrin görüntüsünü tamamen değiştirir.

2. Skaftafel

2. Skaftafel

1. Vhaadoo Adası

1. Vhaadoo Adası

Planktonların geceleri muhteşem bir manzara yarattığı Maldiv adası.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
12
5
3
2
1
0