Görüş Bildir
Haberler
Dünya Tersine Dönse Bile Asla İşinden Olup Aç Kalmayacak 17 Meslek Sahibi

etiket Dünya Tersine Dönse Bile Asla İşinden Olup Aç Kalmayacak 17 Meslek Sahibi

tezcan
28.04.2016 - 17:37

Dünya değişiyor. Yaşam tarzımız, üretim araçlarının bir kısmı, tüketim alışkanlıklarımız değişiyor. Çok şey değişse de hiçbir zaman yok olmayacak bazı meslekler var. Mesela 300 yıl önce de ekmek pişiriliyordu, şimdi de pişiriliyor. Tek fark, o zaman belki de çoğu insan kendi evinde bu üretimi yaparken sonraları parayla alır hale geldiler çünkü toplu yaşam, şehirleşme bizi bu noktaya getirdi. İşte dünya tersine dönse de yok olmayacağını düşündüğümüz meslekleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fırıncılık

Az ekmek tüketsek de bunu sıfırlayamayacağımıza göre bu meslek asla ölmeyecek. Zira, fırınlar sadece ekmek için de değil, simit, kurabiye tarzı birçok hamur işi üretiminde de gönlümüzün efendisi olmaya devam edecek.

2. Kuaförlük

Hayatımızın parçası, bir tanelerimiz kadınların çoğu için önemli olan saç kesimi ve bakımı dolayısıyla en sağlam mesleki yatırım kuaförlük olabilir. Gerçi işin tutması için, üst seviyede iş ahlakı ve ağzınızın iyi laf yapması gerekir.

3. Berberlik

Genelde erkeklerin saçları kadınlara göre daha az bakım gerektiren bir şey olsa da kısa saç kullanımı yaygın olduğundan erkekte kıl-tüy bitmedikçe berberlik de bitmeyecek. Tabii yeni nesil berberlerde yapılan bakımlar da cabası.

4. Terzilik

Artık çoğu insan terzilere özel siparişler vermeyip mağazalardan alışveriş yapsa da bir yeri söküldüğünde ya da bir tamir yapılması durumu söz konusu olduğunda kapısı çalınacak tek yer terzilerdir. Örtünme ihtiyacımız son bulmayacağına göre bu meslek de son bulmaz.

5. Tesisatçılık

Her ne kadar Türk erkeği her tesisat işinden anlar gibi gururlansa da işin aslı öyle olmaz. Ufak tefek şeyleri onarmak mesele değil ama bilmediğimiz şeyler çoktur. Özellikle daha çok masraf açmaktan korkulan konularda tesisatçının kapısı çalınır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cafe işletmeciliği

Vaktinin çoğu kısmı okul ya da işte geçen insanların sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayan yegane mekanlardır. Güzel yerde bir dükkan tutturursan yedi sülaleni kurtarabilirsin.

7. Anahtarcılık

Artık kapılar eskisi kadar basit bir kilit göbeğinden ibaret edil. Daha karmaşık mekanik ya da elektronik aksamları barındırıyor. Hal böyle olunca, ufak bir sorun çıktığında da işi ehline bırakma anlayışından dolayı en yakın çilingir aranıp eve çağrılır.

8. Boyacılık

Yaşadığımız mekanları boyama derdimiz bitmez. yeni taşındığında ya da uzun süre aynı evde yaşadığında evin tekrar boyanması ihtiyacı doğar. Hayatında herkes en az bir kez boya yapmıştır ancak bu işin göründüğü kadar kolay olmadığı boya kuruyunca ortaya çıkar. Genelde bu işler için yıllarını vermiş tanıdık ustalar çağrılır.

9. Çiçekçilik

Evlenme teklifinden diğer özel günlere, hasta ziyaretine kadar çoğu zaman duygularımızı ifade etmek için çiçekleri kullanırız. Bu anlayış sürdükçe ki bence yüzyıllar boyu bu devam edecek, bu meslek ölmez.

10. Dondurmacılık

Çok farklı lezzetler ortaya çıksa da geleneksel bir tat olan dondurmanın yeri ayrıdır. Çocukluktan kalma farklı bir güzellik taşıyan açık dondurma işi eskisi kadar karlı bir iş olmasa da asla batmaz durumdadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Emlakçılık

Eskisi gibi herkes sokak sokak gezerek camlardaki ilanlara bakmıyor artık. Buna kimsenin vakti olmuyor bile. İnternet bu konuda imdada yetişse de yine de en garantili yollardan biri emlakçılardan yardım almaktır. Verdiğimiz komisyon her zaman zorumuza gitse de onlardan vazgeçmemiz de mümkün değildir.

12. Gözlükçülük

Marketten ya da hastaneden gözlük alınamayacağına göre gözlük işi devam edecek işlerdendir. Gözlük pahalı bir şey olsa da, iş yoğunluğu az, karı yükske bir meslektir.

13. Hırdavatçılık

Büyük yapı marketleri açılıyor olsa da sabahın ya da akşamın bir vakti kalkıp daha ucuza ya da daha çok seçeneğe sahip olunacak mağazalara kimse gitmez. Her mahallede bulunan ve binlerce ürüne de ulaşabileceğiniz hırdavatçılar, çoğu zaman yardımseverliğiyle dikkat çeker. Ufak tefek ev ihtiyaçları bitmediği sürece bu meslek de bitmez.

14. Kırtasiyecilik

Artık kitaplar okullarda veriliyor olsa da defterinden silgisine, hesap makinesinden suluğuna hala birçok ihtiyaç için kapısı ilk çalınacak yer kırtasiyelerdir.

15. Kuyumculuk

İnsanlığın çok eski dönemlerindne beri kıymetini koruyan ve mevcut ekonomik sistemde de aynı kıymete sahip olan altına ulaşabileceğimiz esnaf olan kuyumcular ilelebet yaşayacaklardır. Diğer mesleklere göre riski yüksektir. Hırsızlık ya da silahlı baskın riski olsa da kar marjı yüksektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Nakliyecilik

16. Nakliyecilik

Ufak tefek alışverişler dışında, bir şeyler aldığınız yerin kendine ait teslimat kanalı yoksa iş başa düşüyor. Bunun dışında öğrencilik hayatında alınan ev eşyaları için de pazarlık yoluyla kenarda bir yerde bekleyen nakliyecilere ihtiyaç olur. Öğrenciler ne zaman eve çıkmaktan vazgeçerse nakliyecilik ancak o zaman biter.

17. Kasaplık

Güven esasına dayanan bir meslektir. Mahallelinin çoğu artık marketlere yöneliyor olsa da en güvenli et tüketim yolu güvenilen kasaptan alışveriş yapmaktır. Büyük marketlerin gölgesinde kalsa da her zaman ara sokaklarda varlıklarını sürdürecekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1195
139
46
42
42
29
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın