Görüş Bildir
Haberler
Doğru Şekilde Kullanılmadıkları Takdirde Hepimize Yarardan Çok Zararı Dokunan Ev Eşyaları

Doğru Şekilde Kullanılmadıkları Takdirde Hepimize Yarardan Çok Zararı Dokunan Ev Eşyaları

Nergis
02.07.2020 - 07:15

Aman dikkat! Sağlık bu şakaya gelmez...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kupa

1. Kupa

Her ne kadar kahve ve çay içerken kupa kullanmayı seviyor olsak da doğru şekilde kullanılmadıkları takdirde kupların bakteri yuvası olma ihtimali sanılanın aksine hiç de uzak değildir. Kupaları kullandıktan hemen sonra yıkamak oldukça önemlidir çünkü 45 dakika gibi kısa bir sürede küf gibi çevresel patojenler bardağın içinde üremeye başlarlar.

2. Döşek/şilte

2. Döşek/şilte

Döşekler düzenli bir şekilde temizlenmediği takdirde içerisinde biriken toz özellikle de  alerjisi ya da solunum problemi olan kişilerin sağlığı için oldukça zararlı olabilir. Bu durum kişinin solunum yollarını yoracağı için akciğer rahatsızlıklarına yol açmasının yanı sıra aynı zamanda kişinin uyku problemlerinin de nedeni olabilir. Bu tarz rahatsızlıkların önüne geçmek adına da uzmanlar en az 8 yılda bir bu döşeklerin değiştirilmesini önerirler.

3. Yastık

3. Yastık

Eğer yastık kılıfı kullanmıyorsanız yastıklarınızı mutlaka 2 yılda bir değiştirmelisiniz. Bunun nedeni, uyumak için kullandığımız yastıklar kafamızdaki ölü deri, hücre ve saçları içine çekerler. Aynı döşekteki gibi toz ve kire sürekli maruz kaldıkları için derimiz için oldukça sağlıksızlardır. Bu yüzden mutlaka yastık kılıfı kullanın ve en az 2 haftada bir bu kılıfları değiştirin.

4. Havlu

4. Havlu

Hem banyo havlularınızı hem de el havlularınızı en az 3 günde bir değiştirmelisiniz. Aksi takdirde deriniz irite olabilir ve hatta bakteri kapabilir. Ayrıca kullandığınız havluları da her iki yılda bir yenilemelisiniz.

5. Duş perdesi

5. Duş perdesi

Her ne kadar zorlayıcı gibi gözükse de sağlığınız için duş perdenizi iki haftada bir yıkamalısınız. Aksi halde biriken bakteri, toz ve kir gibi dış etkenler sağlığınıza zarar verebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yönlendiriciler

6. Yönlendiriciler

Alıcınızı mutlaka 3-4 yılda bir değiştirmelisiniz. Aksi takdirde zayıf internet bağlantısı problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

7. Eski kıyafetler

7. Eski kıyafetler

Uzmanlar kullanmadığınız ve eskiyen kıyafetlerinizden her yıl düzenli olarak atmanız ya da iyi durumda olanları ihtiyaç sahiplerine vermeniz gerektiğini söylüyorlar. Peki kıyafetimin eski olduğunu nasıl anlayacağım: 

  • Artık kıyafetinizdeki dikişler sağlamlaştırılamayacak hale geldiyse,

  • Bir yıldan uzun süredir hiç giymediyseniz,

  • Sevmiyorsanız,

  • Giydiğiniz zaman kendinizi rahat hissetmiyorsanız.

8. Nevresim

8. Nevresim

Nevresiminizi mutlaka haftada bir değiştirmelisiniz. Aksi takdirde mantar ve bakteri oluşumuna yol açarsınız. Özellikle de astım ve alerji gibi hastalıklarınız varsa bu sıklığı asla ihmal etmemelisiniz. Temiz nevresimlerle uyumak sadece fiziksel sağlığınız için değil aynı zamanda mental sağlığınız için de oldukça önemlidir.

9. Banyo lifi

9. Banyo lifi
www.instagram.com

Hepimizin kullandığı ama birçoğumuzun göz ardı ettiği bir diğer eşya ise banyo lifleri. Her kullanımınızda ne kadar temizlerseniz temizleyin içerisine vücudunuzdaki ölü deri ve yağları çektiğini unutmayın ve mutlaka 3-4 haftada bir değiştirin.

10. Eski elektronik aletler

10. Eski elektronik aletler
www.instagram.com

Birçok elektronik alet doğru kullanılırsa 10-15 yıl gibi bir ömre sahiptir. Bundan dolayı da uzmanlar mutlaka her 10 yılda bir bu aletlerin değiştirmesini öneriyorlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
14
6
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

3-4 haftada bir lif 8 yılda bir döşek mi değiştirilir sizin döşek fiyatlarından haberiniz var mı ya :/ döşekle benim aramda tam 3 katman çarşaf var erişene... Devamını Gör

gulcecik

Listedeki çoğu şeyi bu kadar kısa zamanda değiştirmek para ister ve kimsede o para yok :/

MakinistF

30 senelik buzdolabını yeni attık o da arka tarafta çok sık buz yapıyor diye ve ayrıca elektrik faturası kol gibi geliyordu, daha tam anlamıyla bozulmamıştı.... Devamını Gör