Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır’daki Öcalan Afişleri Söküldü

Diyarbakır’daki Öcalan Afişleri Söküldü

fairywings
12.02.2014 - 02:11 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 02:22

Diyarbakır’daki Öcalan afişleri söküldü.

Diyarbakır’da dün akşam bilboardlara asılan, üzerinde Abdullah Öcalan’ın resminin yer aldığı afişler, mahkemenin aldığı toplatma kararının ardından bugün öğleden sonra kaldırıldı.

Diyarbakır Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na afişlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu, Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10′uncu maddesiyle görevli Diyarbakır 2 No’lu Hakimliği’nin de bunun üzerine toplatma ve el koyma kararı aldığı kaydedildi. Karar üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler afişleri bilboardlardan söktü. Afişler panzere konularak götürüldü.

Şimdiye kadar hem yasa dışı gösterilerde, hem de BDP tarafından düzenlenen eylem ve etkinliklerde posterleri taşınan Öcalan’ın ilk kez fotoğraflı afişleri bilboardlarda yer almıştı. BDP imzalı ve üzerinde Öcalan’ın fotoğrafları bulunan Kürtçe ve Türkçe yazılı afişte, “Özgür önderlikle özgür yaşama şiarıyla tüm halkımızı önderliğe özgürlük için kuracağımız üç günlük platforma katılmaya çağırıyoruz” yazısı bulunuyordu.

İşçi Partisi, Öcalan’ın 1999 yılındaki sorgu görüntülerini yayınlamıştı.

Kaynak: http://nediyor.com/2014/02/11/diyarba...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0