Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Bayrak Gerginliği

Diyarbakır'da Bayrak Gerginliği

Diyarbakır'da Bayrak Gerginliği

Diyarbakır'da bayrak asma nedeniyle AK Parti ve BDP'liler arasında arbede yaşandı.

Yaşanan arbedeye polis müdahale ederken, olayda 2 kişi yaralandı. Arbede sırasında silahla havaya ateş açan bir kişi gözaltına alındı. Arbete sonrası olay yerine gelen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ile Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök arasında ilginç diyalog yaşandı. Gök, sağduyu çağrısı yaparken, Kışanak, 'Bu şehirde dayak yiyen parti haline gelmeyeceğiz' dedi.

Merkez Kayapınar İlçesi Dicle Kent Bulvarı'ndaki bir noktaya bayrak asmak isteyen BDP'lilere, iddiaya göre bir grup AK Partili engel olmak istedi. Aynı noktaya kendi bayraklarını asacaklarını belirten AK Partililer'in, BDP'lilere bayra asmalarına engel olması üzerine iki parti üyeleri arasında tartışma başladı. Yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşti. Sopa ve yumruklaşmalara varan arbedede, iddiaya göre bazı kişilerin havaya silahla ateş ettiği belirtildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, tarafıları sakinleştirmek için iki grubu dağıtırken, arbedede hafif şekilde yaralanan 2 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

KIŞANAK, POLİS MÜDÜRÜNDEN BİLGİ ALDI

Olay yerine gelen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülten Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı, arbede ile ilgili görevlilerden bilgi aldı. Kışanak ile polis yetkilisi arasında ilginç diyalog yaşandı. Kışanak, yaşanan olay konusunda Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök'ten bilgi aldı. Kışanak Gök'e partili arkadaşlarının bölgeye her hangi bir eylem amaçlı gelmediğini söyledi.

POLİS MÜDÜRÜNDEN SAĞDUYU DAVETİ

Şube Müdürü Gök de, Kışanak'a, 'Güvenlik Şube Müdürü olarak sizden ve herkesten rica ediyorum. Bu dönemde daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bu tür parti eylemlerinde önceden haber verilmesi ve mümkünse bizim önceden orada olmamamız gerekiyor. Sağ duyulu yaklaşımınızdan dolayı size teşekkür ederim böyle olaylarda polisi çağırdığınız da 2 dakikada geliyor. Ben buraya geldiğimde en az 100 kişi sizin 100 kişi diğer taraftan vardı. İlk gelen ekipler gözaltı yaparak olayı önlemeye çalışıyorlar' dedi.

'BU ŞEHİRDE DAYAK YİYEN PARTİ HALİNE GELMEYECEĞİZ'

Buna karşılık Kışanak da, ' Bizim partilimizden, sempatizanımızdan, asla zerre kadar bir saldırı olmamıştır, bundan sonra da olmaz. Ama birisi saldırırsa da, dayak yiyen taraf olmayacağız. Biz bu dünyaya dayak yemeye gelmedik, kusura bakmasınlar. Ama birilerinin böyle bir yaklaşımı bize karşı olursa, kendimizi dayak yiyen grup durumuna düşürmeyeceğiz. Bu şehirde biz dayak yiyen parti haline gelmeyeceğiz. Hadlerini bilsinler. Burada kentin her yerine AKP bayraklarını asmışlar, bize neden izin vermiyorlar. Beş-altı kişinin bayrak asmasına sopalarla engel olmaya çalışmışlar' şeklinde cevap verdi.

Polis Müdürü Gök, gereken çalışmaların yapıldığını belirterek, arbedede silah kullanan 1 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Gök, '30 Mart'a kadar en çok ihtiyacımız olan bu şehirde sağduyu ve huzur sizin açıklamalarınız insanları rahatlatıyor. Ne olursa olsun bu tür şeylere prim vermemek lazım' diye karşılık verdi.

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, yaşanan olayın provokasyon amaçlı olduğunu savunarak, AK Parti'nin provokasyonu yapan kişileri tespit ederek, adalete teslim etmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu da, kavga sırasında yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, olayın daha fazla büyümemesi için iki parti üyelerine sağduyu çağrısı yaptı.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0