Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri'ne Yeni Sözcü

Dışişleri'ne Yeni Sözcü

Dışişleri'ne Yeni Sözcü

Dışişleri Bakanlığı’nın yeni sözcüsü belirlendi. St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç bu görevi yürütecek. Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi olarak atanan eski Sözcü Levent Gümrükçü haftaya Gürcistan’da görevine başlayacak.

Dışişleri Bakanlığı’nı yeni sesi ve yüzü olacak Bilgi. 1971 Gümüşhane doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Bilgiç, 1995 yılında Dısisleri Bakanlığı'na girdi. Bilgiç daha önce Saraybosna, Kopenhag, Strazburg görev yaptı. Bilgiç, 1 Ekim 2011 tarihinden bu yana St. Petersburg Başkonsolosu olarak görev yapıyordu. Bilgiç, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Haber: Servet Yanatma

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_disisle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oldu

Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevine atandı.

Ocak 2013'ten bu yana Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünü yürüten Levent Gümrükçü, bir süre birlikte çalıştıktan sonra bu görevi Bilgiç'e devredecek.

Daha önce Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu görevini yürüten Bilgiç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yeni görevini tebliğ etmesi sonrasında Ankara'ya geldi.

Siyaset Planlama Genel Müdür Yardımcılığı görevindeyken Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğüne getirilen Gümrükçü, yaz kararnamesiyle Tiflis Büyükelçiliğine atanmıştı.

Tanju Bilgiç kimdir?

1971'de Gümüşhane doğan Bilgiç, 1993'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde lisans, 2001'de İtalya'nın Padova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

2012'de Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını tamamlayan Bilgiç, Dışişleri Bakanlığındaki meslek hayatına 1995'de Amerika-Pasifik ve Uzakdoğu Dairesi'nde aday meslek memuru olarak başladı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/turkiye/tanju-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0