Görüş Bildir
Haberler
Diş Çürüğünden Çapraz Enfeksiyona

Diş Çürüğünden Çapraz Enfeksiyona

Dişhekimi Haber
30.05.2015 - 01:27 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 11:49

Diş Çürüğünden Çapraz Enfeksiyona

Önlenebilir bir hastalık olmasına karşın dünyada diş çürüğü olmayan çok az insan bulunuyor.

Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şeker ve yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabiliyor ve bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek diş minesinin bozulmasına ve sonuçta diş çürüğüne neden oluyor.

Diş çürüğü tedavi edilmediği sürece, dişeti hastalıklarına ve diş kayıplarına sebep olabileceğini belirten Uzman Diş ve Protez Hekimi Dt. Sevgen Eralp,“Ağız bakımı vücut sağlığının bir parçası. Ağızda meydana gelen bir çürük, böbrek ve kalbe de zarar vererek, eneksiyonlara yol açabiliyor” diyor.

Diş çürüğünün oluşumunda rol oynayan bakterilerin aynı zamanda vücut direncini de düşürebileceğine işaret eden Eralp, vücudun bir yerinde oluşan enfeksiyonun diğer bölgeleri de etkileyeceğini söylüyor ve şu noktalara dikkat çekiyor:

'Diş çürüğünün direk olarak sistemik bir rahatsızlığa sebep olma gibi bir durumu yoktur. Fakat çapraz enfeksiyonlar söz konusudur. Örneğin bir diş çürüğünün sebep olduğu bakteri gidip böbreğe yerleşip böbrekte kötü oluşumlara yol açabilir.

Ya da kalbe yerleşip miyokard enfeksiyonlarına yol açabilir. Bunlar çok kanıtlanmış enfeksiyonlar değildir. Ancak kalp krizi geçiren ya da böbrek enfeksiyonu geçiren hastalarda yapılan incelemelerde, ağız içinde bir fokal enfeksiyon odağı tespit edilmiştir.”

Kaynak: http://www.dishekimihaber.net/index.p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın