Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! BP Meksika Körfezi'ne Geri Dönüyor

Dikkat! BP Meksika Körfezi'ne Geri Dönüyor

adem kara
23.04.2014 - 13:14

Amerikan Çevre Koruma Ajansı, Meksika Körfezi’nde 2010′da yaşanan Deepwater Horizon çevre katliamından bu yana askıya aldığı BP’nin devlet ihalelerine katılma hakkını geri verdi.

20 Nisan 2010′da Londra merkezli petrol şirketi BP’nin ihmali yüzünden Meksika Körfezi’nde yaşanan patlamada 11 işçi yaşamını yitirmiş ve devam eden üç ayda Meksika Körfezi’ne yaklaşık 5 milyon varil petrol sızmıştı. Dünyanın en büyük petrol sızıntısına neden olan olaydan sonra BP körfezi temizlemekten sorumlu tutuldu ve temizlik çalışmalarına şimdiye dek 14 milyar dolar harcadı. Buna rağmen, körfezde hala temizlenmemiş milyonlarca galon ham petrol olduğu belirtiliyor.

BP, ayrıca 4 yıl boyunca ABD’deki petrol ihalelerine katılamama cezası almıştı. ancak 13 Mart 2014′te sondaj hakları için Amerikan devletinin açacağı yıllık ihalelere bir hafta kala BP’ye uygulanan ambargonun kaldırıldığı ortaya çıktı. Tarihin en feci petrol sızıntısı olarak kayda geçen felaketten ihmali sebebiyle sorumlu olan ve maddi yaptırımın yanı sıra Meksika Körfezi’nden uzaklaştırılan BP, şimdi aynı körfeze 43 yeni sözleşme ile geri döndü.

BP’nin sicili kalabalık

Deepwater Horizon, BP’nin kusurlu bulunduğu ilk büyük felaket değil. BP, 2005′te Teksas kentinde 15 kişiyi öldüren rafineri patlamasında da suçlu bulunmuştu. Ardından 2006′da ABD Adalet Bakanlığı’nın bir raporunda BP’nin kuzey kutbundaki en büyük petrol sızıntısına sebep olan Alaska boru hattındaki çürüme kanıtlarını kasıtlı olarak görmezden geldiği bilgisi yer almıştı.

(care2/Yeşil Gazete)

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/04/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın