Görüş Bildir
Haberler
Dijital Parmaklıklar! Cep Telefonları ve Sosyal Medyanın Bizi Biz Yapmaktan Çıkardığı 9 Durum

etiket Dijital Parmaklıklar! Cep Telefonları ve Sosyal Medyanın Bizi Biz Yapmaktan Çıkardığı 9 Durum

Luna N.
14.09.2017 - 18:39

Akıllı telefonların hayatlarımızı nasıl kolaylaştırdığının hepimiz farkındayız. Bu telefonlar sayesinde faturalarımızı rahatça ödeyebiliyor, sunumlarımızı hazırlayabiliyor ve bilgiye çok rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ancak tabii ki akıllı telefonlarımızı sadece işlerimizi halletmek için kullanmıyoruz. Örneğin sosyal medyada saatlerimizi harcadığımız günler oluyor ve bu da ilişkilerimize zarar verebiliyor. Nasıl mı? Gelin inceleyelim.

Kaynak: https://www.bolde.com/smartphones-soc...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seksten sonra partnerlerimiz yerine akıllı telefonlarımıza, tabletlerimize sarılıyoruz.

Sosyal medya ve telefon bağımlılığımız ne zaman bu noktaya geldi anlamak güç. Ancak bağımlılığımızı bu noktaya vardırdığımızda telefonla bütünleşmemiz, seksi bir iş veya görev, sosyal medyayı ise bir ödülmüş gibi gösteriyor. Bunun yerine bir sonraki sefere telefonu bir kenara bırakıp partnerlerinize sarılmaya ne dersiniz?

2. Yanımızdaki insanlarla konuşmuyoruz.

Aslına bakarsanız günümüzde her zaman olduğundan çok daha fazla bağlantıya sahibiz. Dünyanın öbür ucundaki insanlarla bile rahatça iletişime geçebiliyoruz. Ancak bunu yaparken yanımızdakilere daha az vakit ayırıyoruz, aynı odada bulunduğumuz insanlarla konuşmaktansa sosyal medyada takılmayı daha çok tercih ediyoruz. Tabi ki internet üzerinden iletişim kurmamanızı söylemiyoruz ama hayatımızdaki kişilerle 'yüz yüze' iletişim kurmanın önemini de unutmamak gerekiyor.

3. Romantik akşam yemeklerine çıkıp, telefonlarımızla o romantizmi öldürüyoruz.

Yemek yerken telefonlarına gömülen çiftleri mutlaka görmüşsünüzdür, hatta bunu yapanlardan biri siz de olabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızdan gelen bildirimler dikkatimizi bazen o kadar çok dağıtıyor ki karşımızdakini tamamen yok sayabiliyoruz. Tamam gönderilerimizin kaç beğeni aldığı hepimiz için önemli ama en azından yemeğimiz bitene kadar bekleyebiliriz, değil mi? 😉

4. Akıllı telefonlar, kıskançlık ve güven sorunlarını artırıyor.

Kıskançlık, hepimizin zaman zaman hissedebildiği bir duygu. Akıllı telefonların kıskançlık problemlerini artırdığı ise yadsınamaz bir gerçek. Eğer partnerimiz hakkında az da olsa şüphemiz varsa beş saniyede bir onun telefonuna gelen bildirimler bu konudaki gerginliğimizi katlamaya yetecek de artacaktır.

5. Akıllı telefonlarımızı sığınak olarak kullanıyoruz.

Dersten çıkıp arkadaşlarımızı göremediğimizde, tanımadığımız insanların arasında, sırada beklerken... Kendimizi güvensiz hissettiğimiz, sıkıldığımız her an telefonumuza sığınıyoruz. Akıllı telefonlar dikkatimizi dağıtmada her ne kadar başarılı olsa da insanlarla yüz yüze iletişim halinde olmanın önüne geçmemesi gerekiyor. ☺

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çöpçatanlık uygulamaları ve sosyal medya, flörtleşmeyi eski moda kılıyor.

Bu uygulamalar aslında kendimize uygun birilerini bulabilmemiz ve bu kişileri daha kolay tanıyabilmemiz için ortaya çıkıyor. Ama gerçekten bu konularda bize yardımcı olabiliyor mu? Biz karşımızdakinin müzik zevkini, en sevdiği filmi ve hobilerini bu uygulamalar ve sosyal medya hesapları üzerinden rahatça öğrenebiliyoruz. Peki ya karşımızdakini tanıma sürecinin güzelliği? Gizem? Emek? Malesef bu uygulamalar bize yardımcı olmaya çalışsalar da aynı zamanda flört etmenin güzel yönlerini ortadan kaldırıyorlar. 😔

7. Her an, her olaydan haberimiz olsun istiyoruz.

FOMO (Fear of Missing Out) sosyal medya kullanımının giderek artması ile hayatımıza giren bir kavram. 'Gelişmeleri kaçırmaktan korkmak' anlamını taşıyor. 

Sosyal medyada başımıza gelen iyi ya da kötü hemen her şeyi paylaşıyoruz, çevremizdekiler de aynı şekilde. Bu sebeple hayatımızdaki insanlar hakkındaki gelişmeleri bu platformlar üzerinden takip etmek, tek bir ayrıntıyı bile kaçırmamak istiyoruz. Bunu yaparken de zamanımızı boşa harcıyoruz. 😔

8. İşimizi yanımızda taşıyoruz.

Önceden eve iş getirmek şimdi olduğundan çok daha zordu ve günümüzde nedense bazılarımız bunu alışkanlık haline getiriyor. E-maillerimizi telefonlarımızdan kontrol edebilmek tabi ki çok güzel ancak bunun ölçüsünü kaçırmamak gerekiyor.

9. Kendimizi sosyal medyada olduğumuzdan daha farklı yansıtıyoruz.

FOMO bize sadece gündemden geride kaldığımızı düşündürtmüyor, aynı zamanda sosyal medyada sanki bir şeyleri kanıtlamamız gerekiyormuş gibi hissettiriyor. Olduğumuzdan daha iyi, daha şefkatli, mükemmel görünmeye çalışıyoruz çünkü insanların bizden bunu beklediğini düşünüyoruz. Bunu yaparken de kendimizi olduğumuzdan daha farklı yansıtıyoruz.

Yine de telefon ve sosyal medya bağımlılığına devam mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
219
96
32
23
18
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bulut

bunu da sosyal medyada paylaşmak ta bir ironi

Pelin Ercan

Sigara paketlerinin üstünde ''sigara öldürür'' vb şeyler yazması gibi.

kürşat yiğit

bundan sonra onedioya girmiyorum ( girdi )

Pelin Ercan

İnternet bağımlıları olmazsa nasıl geçineceksin ey Onedio. O da ayrı bi ironi.