Görüş Bildir
Haberler
Derbide Kim Kazanır?

Derbide Kim Kazanır?

Fatih UZUN
18.10.2014 - 18:30

Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Galatasaray ve Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. Al Jazeera bu kritik mücadeleyi eski futbolcular ve spor yazarlarına sordu. İşte o yorumlar;

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/derbide...
İçeriğin Devamı Aşağıda

HAKAN ÜNSAL

HAKAN ÜNSAL

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi öncesi en önemli etken Emre Belözoğlu. Emre sakatlığı geçip oynarsa, bu Galatasaray için büyük dezavantaj olur. Emre oynadığı zaman Fenerbahçe başka, oynamadığı zaman bambaşka.

Galatasaray'ın ve tüm takım oyuncularının bu galibiyete çok ihtiyacı var. Son günlerdeki seyirci sorununun derbiyi nasıl etkileyeceği de ayrı bir merak konusu. Ben seyirci azlığında Passolig'in etkili olduğunu düşünmüyorum. Milli takımın hali ortada, ligde oynanan futbol ortada. Kimse futboldan zevk almıyor artık. Bence seyirci azlığında Passolig'in etkisi yüzde 10 bile değil.

Derbide tribünler dolarsa, seyirci sayısının Passolig ile bir ilgisi olmadığı da anlaşılacaktır.

ARİF ERDEM

ARİF ERDEM

Derbilerde neticeyi önceden tahmin etmek hiçbir zaman mümkün olmaz.

Sahada kim daha iyi mücadele ederse ve en önemli kim sinirlerine daha hakim olursa, o kazanır. Galatasaray'ın maçı kazanabilmesi için öndeki isimlere büyük iş düşüyor. Topları doğru kullanıp, kontrollü oynarlarsa Fenerbahçe karşısında kazanabilirler. 

Son günlerdeki seyirci azlığı derbiye de yansıyacaktır bence. 

Passolig diye bir şey çıkardılar. Bence çok saçma. Tribün terörünü önlemeyi amaçladıklarını söylüyorlar. Tribün terörü böyle önlenmez.

En basitinden ben, eşimi ve çocuklarımı alıp, herhangi bir lig maçını izlemek istesem Passolig'im olmadığı için gidemem. Ben almak zorunda mıyım?

Seyircinin azalmasında Passolig'in etkisi yüzde 99 nokta dokuz.

BAĞIŞ ERTEN

BAĞIŞ ERTEN

Kim kazanır bilmem ama biz kaybedeceğimizden korkuyoruz. Bu iki takımın oynadığı artık her müsabaka hangi spor olursa olsun bizi oyundan soğutuyor. Yine böyle olacağı korkusundayım.

O yüzden korku ve endişe içindeyim. Korkum şudur: Artık futbol değil insanlıktan bahsetmeye başladık. Umarım insanlık kaybetmez. Endişem de şudur: Bu duruma alışmaya başladık. 

Türkiye’de futboldan soğumak için onlarca neden var. Ama bunun arkasına kimse sığınmasın. Bu onlarca nedenden hiçbiri Passolig kadar etkili değil. Türkiye’nin en büyük derbisi cumartesi günü hınca hınç dolu tribünlere oynanmazsa, bu işin tartışılacak bir yanı kalmamıştır. 

Bu uygulamaya sahip çıkanlar, zarar köprüsünden önceki son çıkışı da kaçırmak üzereler.

ELVİR BALİÇ

ELVİR BALİÇ

İki takımın da oynadığı futbol hiç iç açıcı değil. Sergiledikleri oyun da aynı şekilde. Ben bu derbide kaliteli bir futbol beklemiyorum. Galatasaray’ı galibiyete biraz daha yakın görüyorum özellikle seyirci avantajı açısından. Passolig yüzünden son günlerde fazla seyirci de yok ama bu maçta tribünlerin dolacağına inanıyorum. Ayrıca Galatasaray’ın Prandelli ile bu maçı maçı kazanması, kendilerine gelmeleri açısından çok önemli. Daha motive bir şekilde çıkacaklar sahaya…

İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Bu derbi öncesinde kimin kazanacağı sorusuna kesin cevap vermek zor ama ben Galatasaray’ı bir adım önde görüyorum. İki takım da form durumlarının kötülüğü konusunda birbiriyle yarışır durumda. 

Saha avantajını kullanırsa Galatasaray kazanır. Bu maç öncesinde taktik, teknik bir kenara atıldı artık. Futbolun hali ortada, bunu milli takımda da gördük. Derbiyi konuşuyoruz ama Türk futbolu acınası halde asıl…

İçeriğin Devamı Aşağıda

UĞUR MELEKE

UĞUR MELEKE

Her iki teknik direktörün de mağlubiyette yaşayacakları travmanın, galibiyette elde edecekleri coşkudan çok fazla olacağı bir maç.

Her ikisinin de yetkinliği tartışmalı, bir mağlubiyetin bu tartışmaların dozajını artıracağı açık. Oysa sorunsuz bir beraberlik her iki hocaya da zaman kazandıracaktır. Gol ihtimali yüksek oyunculardan Sow ve Burak'ın sakat, Emenike'nin de kulübede olduğu düşünülürse de golsüz veya az gollü bir beraberlik bana sürpriz olmaz.

BANU YELKOVAN

BANU YELKOVAN

İki takım da lig başından beri çok dengesiz bir oyun ortaya koydular. Bu nedenle sonucu kestirmek çok zor. 

Hangi takım kazanırsa şaşırırız. İki taraf da tutarlı değil. Seyircilerini tatmin edemiyorlar. Dolayısıyla sonuç her şeye açık. 

Tek dileğim Süper Kupa maçındaki görüntünün ortaya çıkmaması. Maç 0-0 da sona erebilir. Önemli olan futbol sevgisinin bitmemesi. Son dönemde futbol keyfimiz zaten çok azaldı.

UĞUR VARDAN

UĞUR VARDAN

Aslında Fenerbahçe daha oturmuş bir takım. Kimliği daha belirgin. Kağıt üzerinde beraberlik daha yüksek ihtimal. Fakat ben derbilerin, kağıt üzerindekinden farklı, kendine has koşulları nedeniyle Galatasaray’ın kazanacağını düşünüyorum. 

Kendi evlerinde oynuyorlar ve bir çıkış arıyorlar. Hem yönetim problemleri nedeniyle hem de Prandelli’nin kendini kanıtlamaya ihtiyaç duyması nedeniyle, kazanmaya daha çok ihtiyaçları var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0