23 Yıl Sonra En Büyük Felaket
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
23 Yıl Sonra En Büyük Felaket
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “1014 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2824 yıkılan bina ihbarı var” dedi. Depreme ilişkin konuşan Okan Tüysüz ise 'Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem çok geniş bir alanda meydana geldi. Bu büyüklükteki bir depremi en son 17 Ağustos 1999'da yaşadık. Yani 23 yıldır yaşadığımız en büyük deprem' dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Deprem sonrası açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “1014 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2824 yıkılan bina ihbarı var” dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde şiddetli şekilde hissedilen 7.4'lük deprem sonrası deprem uzmanı Okan Tüysüz ahaber'de önemli açıklamalarda bulundu. Tüysüz, "Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem çok geniş bir alanda meydana geldi. Bu büyüklükteki bir depremi en son 17 Ağustos 1999'da yaşadık. Yani 23 yıldır yaşadığımız en büyük deprem" dedi.
Tüysüz yaptığı açıklamada; "Bu deprem sığ bir deprem. Yaşanan deprem Batum'dan Mısır'a ve Kıbrıs'a kadar geniş bir alanda hissedilen bir deprem" dedi.
''Bu büyüklükteki bir depremi en son 17 Ağustos 1999'da yaşadık'' diyen Tüysüz, ''Yani 23 yıldır yaşadığımız en büyük deprem. Bu beklenen bir depremdi. Çünkü Doğu Anadolu fay hattının çok uzun yıllardan beri suskun olduğu, deprem biriktirdiği, bu enerjisini depremle boşaltmadığı biliniyordu. Nitekim 2020 4 Ocak'ta Elazığ'da bir deprem oldu bunun etkinliği hala sürmekte artçıları devam ediyor. Bu deprem olduktan sonra bilhassa medyada daha çok Doğu Anadolu'nun Pazarcık fayına dikkat çekilmişti'' dedi.
Sosyal medya da dolaşan komplo teorileriyle ilgili açıklama yapan Tüysüz; "Hiçbir deprem insanlar tarafından tetiklenemez, durdurulamaz ve engellenemez. İnsanoğlunun gücü ne depremleri yapmaya ne de durdurmaya yetmez" dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tüysüz, şöyle devam etti: "Türkiye bir deprem ülkesi ve ülkemizin sınırları içerisinde 2 önemli fay olan Kuzey ve Doğu Anadolu hattı bulunuyor. Türkiye'de bilinen 480 ve belki bir miktarda da bilinmeyen deprem üretme potansiyeli olan faylar var.Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde yıkıcı bir depremin olması bizim için sürpriz bir durum değil. Fakat büyük deprem beklentimizin olduğu 4 önemli yer var.''
Yakında zamanda büyük bir deprem olabilir mi sorusuna yanıt veren Okan Tüysüz; "Bunu söylemek maalesef bugün mümkün değil ama yaşanan depremin büyük artçılarının olması doğal" dedi.
Prof. Dr. Ahmet Övün Ercan ise depremin yaklaşık 130 atom bombası gücünde etki yarattığını söyledi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2016 yılında Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Kayseri'de gördüğüm eğitim sonrası Ankara'da bulunan Uğur Mumcu Vakfı'nda Uğur Mumcu Vakfı Araştırmacı Gazetecilik eğitimimi tamamladım. Aldığım eğitimlerin ardından Türkiye'nin en köklü gazetelerinden birinin İstihbarat Servisi'nde haber editörlüğü ve muhabirlik yaptım. Buradaki görevimin ardından çeşitli haber portallarında özel haber ve röportajlar ürettim. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyor ve deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri gündem ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden birisi olarak tarihe geçti buda bize denk geldi amk hayatında….
Böyle bir habere gülecek kadar merhametsiz ve kötü insan kim acaba.?
Bu 99 dan da buyuk ve genis capli once dusurmeye calistilar buyuklugunu yemedi tum dunya 7.8 gecince buyurup "revize" ettiler....Allahim bunlarin gocuk altin... Devamını Gör