Görüş Bildir
Haberler
Deniz Gezmiş'i Anma Yürüyüşü Yapanlara Saldırı

Deniz Gezmiş'i Anma Yürüyüşü Yapanlara Saldırı

Fatih UZUN
04.05.2014 - 17:32

Deniz Gezmişİ Anma Yürüyüşü Yapanlara Saldırı

Yürüyüş yapan gruba, 'Bozkurt' işareti yapan grup müdahale edince arbede çıktı, polis tarafları güçlükle ayırdı.

Sivas Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezi önünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için toplanan Emek Partisi üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 50 kişilik grup 20 metre kadar yürüdükten sonra, sayıları 15 kadar olan ve 'Bozkurt' işareti yapan grup müdahale edip saldırdı. İki grup arasındaki arbedeyi polis güçlükle önlerken, 'Bozkurt' işareti yapan gruptakiler uzaklaştırıldı. Bu grup, 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak dağıldı.

Saldırıya uğradıklarını, ancak polisin müdahale etmediğini söyleyen Emek Partisi üyeleri yürüyüşe devam ederken, bu kez kendilerini görüntüleyen polis memuruna tepki gösterdi. Kendilerine saldıranların gözaltına alınmasını isteyen ve oturma eylemi yaparak 'Polis, simit sat, onurlu yaşa' sloganı atan Emek Partisi üyeleri, trafiği bir süre durdurdu.

Oturma eyleminden sonra sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na gelen gruba konuşan Emek Partisi İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, kendilerine saldıranları gözaltına almadığı için polise tepki gösterdi. Grup, polisin güvenlik önlemi altında yaptığı açıklamanın ardından dağıldı.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/deniz-gezmisi-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0