Görüş Bildir
Haberler
Demirel'e 9 Göletli Anıt Mezar

Demirel'e 9 Göletli Anıt Mezar

adem kara
21.07.2014 - 15:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de, 9'uncu Cumhurbaşkanı 90 yaşındaki Süleyman Demirel için anıt mezar yapılıyor. 58 bin metrekare alan üzerine yapılan anıt mezarda, Demirel'in Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı olmasını simgeleyen 9 gölet yer alıyor.

Süleyman Demirel için doğduğu topraklarda, İslamköy'de anıt mezar inşa ettiriliyor. 2000 yılında kardeşi inşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından Çalca Tepe'ye çam ağaçları dikilerek 58 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanılan, Anıtkabir'den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye'nin en büyük anıt mezarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 12 metre yüksekliğinde olacak anıt mezarın havzasına, dünyanın dört bir yanından getirilen bölge iklimine uygun farklı türde ağaçlar dikildi. Bir zamanlar kayalıklar ve kıraç topraktan ibaret olan Çalca Tepe'de şu an bölge iklimine uygun farklı türden ağaç ve fidanlar dikilerek orman oluşturuldu. Ormanın bir diğer farklı yönü de ağaçların arasına döşenen borularla sulamanın devamlı yapılacak olması. Böylece kurak günlerde ağaçların susuz kalması önlenecek. 'Dünya Ormanı' adı verilen orman, Demirel'in yarım yüzyıldan fazla siyaset ve dünya liderliği iddiasını simgeliyor. Anıt mezar havzasında, 9 ayrı suni gölet bulunuyor. Her biri farklı derinliklerde olan bu 9 gölet, Demirel'in Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı olmasını simgeliyor.

Öte yandan 2010 yılında yapımı tamamlanan İslamköy'deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bahçesinde Süleyman Demirel'in heykeli bulunan külliyede, farklı ağaç ve çiçeklerin çokluğu ziyaretçilerine güzel bir hava tattırıyor.

CİHAN

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_demire...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0