Görüş Bildir
Haberler
DARPA’nın Yeni Yongası ile İletişim Cihazları Engellenemeyecek

DARPA’nın Yeni Yongası ile İletişim Cihazları Engellenemeyecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhabere cihazları yeni bir fikir değil elbette, ancak giderek dijitalleşen savaş ortamlarında tehdit daha çok artmış durumda. DARPA bunun için radyo frekans saldırılarını engellemek amacıyla süper hızlı bir yonga üretti.

Ajansın ürettiği analog ve dijital dönüştürücü, analog sinyalleri alıyor ve dijital sinyallere dönüştürüyor. Bu sayede sinyaller içerisindeki bilgi ve mesajları hızlı bir şekilde alma imkânı oluşuyor. Bu işlemin hızı ise, saniyede 60 milyar kez gibi inanılmaz bir hıza sahip. Yani şimdiki devletlerin kullandığı dönüştürücülerin hızının 10 katı daha hızlı olduğu söylenebilir.

Cihazın bu hıza sahip olmasının bir dezavantajı ise çok sayıda önemsiz sinyalin de dönüştürülebileceği olarak öngörülüyor. Elektronik savaş saldırıları sırasında bu önemsiz sinyaller zaman kaybına yol açabilir. Ayrıca her saniyede şaşırtıcı boyutlarda veri çeviren bu cihaz, inanılmaz bir güç harcayabiliyor. İlerleyen zamanlarda DARPA, küçük boyutlu bir transistör teknolojisi ile enerji tüketimini yüzde 50 düşürmeyi planlıyor

Kaynak: http://gizmodo.com/darpas-new-chip-wi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın