Görüş Bildir
Haberler
'Darbe Girişimi Olursa; Erdoğan, Yapacaklarımızın Yanında, Bebek Gibi Kalır'

'Darbe Girişimi Olursa; Erdoğan, Yapacaklarımızın Yanında, Bebek Gibi Kalır'

Ulaş
20.08.2016 - 16:27

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sağ kanat tarafından yapılacak herhangi bir darbe girişimine Türkiye'den çok daha sert karşılık vereceklerini söyledi. Maduro, 'Darbe yolunda bir adım atacak olurlarsa Erdoğan, Bolivarcı devrimin yapacaklarının yanında, bebek gibi kalır' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 18 Ağustos'ta bakanlarla gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili de konuştu. Muhaliflere gözdağı veren Maduro, herhangi bir darbe girişimine Türkiye'den çok daha sert karşılık vereceklerini söyledi.

Maduro şöyle konuştu:  

'Türkiye'de neler olduğunu gördünüz mü? Venezuela'da sağ kanat darbe yolunda bir adım atarsa; Erdoğan, Bolivarcı devrimin yapacaklarının yanında, bebek gibi kalır. Laf olsun diye söylemiyorum. Bunu yapmaya hazırım ve Amerikan Devletleri Örgütü ya da Amerikan emperyalizminin ne söylediği umurumda değil.' 

Venezuela'da 2002'de muhalefet destekli bir darbe girişimi yaşanmış, dönemin devlet başkanı Hugo Chavez'i iktidardan indirmeyi amaçlayan kalkışma başarısız olmuştu.

Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Venezuela'da muhalifler 1 Eylül'de başkent Caracas'ta büyük bir protesto yürüyüşü düzenleyecek. Muhaliflerin talebi, Maduro'nun 2019'da sona erecek olan altı yıllık görev süresinin kısaltılması için referanduma gidilmesi. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
106
49
26
16
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yorumsuz

Venezuellalılar Erdoğan'ı nereden tanıyor?:D

Merve

amk kjdskghfgdhgfkhgdhfghkdgfkhdgkhdsgf

Atsız

Venezuela nere aq

Pasif Kullanıcı

Latin Amerikada ve Kolumbiyanın sağında Brazilianında yukarısında

Tolga Eser

Bu Amerikanın petrol için girmeyeceği yer yok amklarım petrollerde boğulasacalar.Maduro destekcısıyım amk.Dir dur eğilme Venezuela seninle:):)