Görüş Bildir
Haberler
Cüneyt Çakır Amatörde Maç Yönetti

Cüneyt Çakır Amatörde Maç Yönetti

Batuhan
29.01.2014 - 16:46

Cüneyt Çakır Amatörde Maç Yönetti

2014 Dünya Kupası'nda görev yapacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, amatörde 17 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası İstanbul eleme maçını yönetti.

Çakır, kupada birlikte görev alacağı görev yardımcı hakem Bahattin Duran ile Selimiye Stadı'nda Zeytinburnu Damlaspor ve Modafen arasındaki eleme maçında görev yaptı. Dünya Kupası'nda görev alacak diğer yardımcı hakem Tarık Ongun'un özel işleri nedeniyle bulunmadığı karşılaşmanın diğer yardımcı hakemi, Alparslan Dedeş oldu.

Normal süresi 0-0 berabere sona eren mücadeleyi penaltı atışlarında 3-2 kazanan Modafen, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan Modafen takımının kaptanı Nuri Kavak, Cüneyt Çakır'ın maçlarını yönetmesiyle ilgili, 'Dünya çapında bir hakem olduğu, hayalini kurduğumuz takımların maçlarını yönettiği için bizim açımızdan büyük bir şans oldu. Cüneyt Çakır ve ekibi mükemmel bir maç yönetti' ifadelerini kullandı. Karşılaşma sonunda iki takım oyuncuları hakem heyetini tebrik ettiler.

Çakır ve ekibine çiçek ve şilt verildi

Karşılaşma öncesi düzenlenen törende Cüneyt Çakır ve ekibine, Dünya Kupası'nda görev yapacak olma başarısını gösterdikleri için çiçek ve şilt verildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) amatörlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Düşmez ile yönetim kurulu yedek üyesi Yemen Ekşioğlu'nun hazır bulunduğu törene Merkez Hakem Kurulu Üyesi Sadettin Güler de katıldı. Dünya Kupaları tarihinde (1974'de) düdük çalan ilk Türk hakem Doğan Babacan'ın yanı sıra Cüneyt Çakır'ın babası eski hakem Serdar Çakır ile çok sayıda spor adamı da törene katılıp karşılaşmayı takip etti.

Törene katılan AK Parti'nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Üsküdarlı olan Çakır ile gurur duyduklarını belirterek, başarılar diledi. Üsküdar Kulüpler Birliği Başkanı Mustafa Gürlü, Cüneyt Çakır ve ekibine çiçek verdi. TFF Yönetim Kurulu Üyesi Düşmez de törende yaptığı konuşmada, 'Biz spor adamları olarak gurur duyuyoruz. Türk sporunun ivme kaybettiği günlerde onlarla büyük bir ivme kazanacağımızı düşünüyorum. Hakemlerimize inanıyoruz, güveniyoruz' dedi.

İki takım taraftarlarının büyük ilgi gösterdiği mücadelede, genç hakemlerden oluşan bir grup tribüne 'İstanbul hakemleri sizinle gurur duyuyor' yazılı pankart astı.

skorer

Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/cuneyt-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın