Görüş Bildir
Haberler
Çorum'da Sel Can Aldı

Çorum'da Sel Can Aldı

adem kara
27.05.2014 - 09:18

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış sele neden oldu. 16 ev ve işyerini su bastı. Rögara düşen bir işçi hayatını kaybetti.

Bu akşam Çorum'un Osmancık İlçesi'nde meydana gelen olayda, yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış, sele neden oldu. Sel nedeniyle İstanbul-Samsun, Samsun-İstanbul karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri, kapanan karayolunu açmak için yoğun çaba harcadı. Karayolları işçisi 35 yaşındaki Serdar Aslan, çalışma sırasında rögara düştü. Arkadaşları tarafından sudan çıkarılan Aslan Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumunun ağır olduğu belirtildi.

Sel nedeniyle 16 ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar belediye ekipleri ve kendi imkanları ile sel sularını tahliye etti. Çorum Valisi Sabri Başköy, kapanan yolun ekipler tarafından trafiğe açıldığını söyleyerek, 'Çok kısa süren sağanak yağış, maalesef böyle bir sele neden oldu. 16 ev ve işyerini su bastı. Şuan için yağmur durdu. Yol trafiğe açıldı. İşçi kardeşimizin tedavisi için de doktorlar yoğun bir çaba gösteriyor' dedi.

RÖGARA DÜŞEN İŞÇİ ÇORUM'A SEVK EDİLDİ

Çorum’un Osmancık ilçesinde meydana gelen sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu rögara düşen ve arkadaşları tarafından kurtarılan Serdar Aslan, Osmancık Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavinin ardından durumunun ağır olması nedeniyle ambulansla Çorum Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Aslan, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

HAYATINI KAYBETTİ

Çorum'un Osmancık ilçesinde sağanak yağışın ardından yaşanan sel baskınında rögara düşerek ağır yaralanan belediye işçisi Serdar Arlan, tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçedeki ilk tedavisinin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen belediye işçisi Serdar Aslan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak üzere hastaneye geldi. Karataş, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Aslan'ın burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığını kaydetti.

İlçede akşam saatlerinde aşırı derece yağış bir yağmur yağdı söyleyen Karataş, ' Kotta kalan bazı dükkanlarımızı ve evlerimizi su bastı. Belediye çalışanları olarak biz seferber olduk. Bu esnada tüm arkadaşlarımız bu olaya müdahale ederken, maalesef bugün kendi çalışanlarımızdan birini kaybettik. Sele kapıldı. Doktorlarımız müdahale etti, maalesef kurtaramadık. Üzüntülüyüz, tüm belediye camiasına başsağlığı, ailesine de sabırlar diliyorum' dedi.

İlçede yağmurun durduğunu ifade eden Karataş, 'Felaketin boyutunu tam olarak bilemiyorum. Yarın bunları çıkarmaya çalışacağız. İlk müdahalemiz hastaneydi. Bir adet vidanjörümüz var. İlk önce hastaneye gönderdik. Oradaki hastalarımızın hayati tehlikesi olmasın diye. Tüm su motorlarını da ihbar gelen dükkan ve evlere yönlendirdik. Bize, yaklaşık 100-150 civarında ihbar geldi. Bu rakamlar sabah yapılacak tespit çalışmalarıyla netlik kazacaktır' diye konuştu.

Mustafa ULUSOY- Yusuf ÇINAR/ OSMANCIK, ÇORUM, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/corumda-sel_681...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0